Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Καράβι : Η gourmet γωνιά της Αθήνας είναι εδω!

Το gourmet εστιατόριο και μπαρ Καράβι βρίσκεται στον 9ο όροφο του Sofitel Athens Airport. Μέσα σε ένα τριγωνικό χώρο με κοίλες πλευρές που θυμίζουν τόσο το σκαρί ενός καραβιού όσο και το φουσκωμένο πανί ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους, φιλοξενείται η Γαλλική gourmet κουζίνα που προετοιμάζεται με δημιουργικότητα από τον chef Θεοφάνη Στάθη.

Οι δύο από τις τρεις πλευρές του εστιατορίου αποτελούνται από γυαλί δίνοντας την δυνατότητα στον επισκέπτη από οποιαδήποτε θέση βρίσκεται να απολαύσει τόσο την θέα προς το αεροδρόμιο όσο και προς τα βουνά και τους αμπελώνες των Μεσογείων. Κεντρικό στοιχείο του εστιατορίου είναι η ανοιχτή κουζίνα (Show Kitchen) με την ειδικά σχεδιασμένη rotisserie από τον γνωστό Γάλλο chef Alain Ducasse στην οποία προετοιμάζονται όλα τα πιάτα του μενού.




Η rotisserie αυτή δίνει την δυνατότητα στον chef Θεοφάνη Στάθη και στην ομάδα του να ψήνουν τα κρέατα και τα ψάρια χωρίς την προσθήκη βουτύρου ή λαδιού διατηρώντας έτσι την αυθεντική τους γεύση. Μοναδικό στοιχείο του εστιατορίου και μπαρ Καράβι αποτελεί και ο ιδιαίτερα πλήρης κατάλογος Γαλλικών και Ελληνικών κρασιών.

Comments