Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Kuzina : Το no1 εστιατόριο της Αθήνας με υψηλή γαστρονομία

Το Kuzina είναι εστιατόριο στο Θησείο βρίσκεται στο τουριστικό πεζόδρομο της οδού Αδριανού. 

Το Kuzina άνοιξε τις πόρτες του το 2006 και από τότε ο σεφ Άρης Τσανακλίδης δημιουργεί καταπληκτικό φαγητό χρησιμοποιώντας την ελληνική παράδοση και διάφορες διεθνείς γαστρονομικές τεχνικές και στοιχεία. μενού Kuzina είναι γεμάτη από νόστιμα πιάτα για να δοκιμάσετε.  



Υπάρχει επίσης μια μεγάλη ποικιλία για χορτοφάγους και vegan πιάτα όλα εμπνευσμένα από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Μην ξεχάσετε να ολοκληρώσετε το γεύμα σας με ένα από τα νόστιμα γλυκά και αν μπορείτε να επιλέξετε να καθίσετε στη βεράντα του εστιατορίου, απολαμβάνοντας την εκπληκτική θέα στον Παρθενώνα και την έναρξη της εμπειρίας Kuzina με ένα δροσιστικό κοκτέιλ.


Comments