Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Anthony Bourdain: Ο Τζακ Κέρουακ της μαγειρικής


Αμετανόητος ταξιδευτής, διάσημος γευσιγνώστης, άνθρωπος που λατρεύει την περιπέτεια. Ο 60χρονος σεφ και συγγραφέας Anthony Bourdain δεν σταματά να μας ταξιδεύει με τις εκπομπές του στα πιο μακρινά μέρη και στις πιο απίθανες γεύσεις. Παρακάτω, αποκαλύπτει μυστικά για τον εαυτό του, τα ταξίδια του και την αναζήτηση του τέλειου γεύματος.


Πόσο συχνά ταξιδεύετε και για ποιους λόγους;

Ταξιδεύω πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια, τόσο για επαγγελματικούς λόγους όσο και για αναψυχή- αν και προσπαθώ να τα συνδυάζω. Οι εκπομπές μου, μου έδωσαν τη δυνατότητα να επισκεφθώ μέρη που πάντα ήθελα να δω και να κάνω πράγματα που ίσως δεν θα μπορούσα ποτέ να κάνω.

Ποια είναι τα αγαπημένα σας εστιατόρια και γαστρονομικοί προορισμοί στον κόσμο;
Το Βιετνάμ είναι ένας γαστρονομικός παράδεισος. Συνδυάζει ωραίο σκηνικό, υπέροχους ανθρώπους, απίστευτα φρέσκο και γεμάτο γεύση φαγητό που μπορείς να βρεις παντού και περήφανους, γενναιόδωρους μάγειρες. Το Τόκιο είναι επίσης συναρπαστικό: μια γαστρονομική wonderland με το καλύτερο σούσι που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Το Λονδίνο επίσης μου ταιριάζει, όπως και το Σίδνεϊ και η Μελβούρνη.



Υπάρχει κάτι που δεν θα δοκιμάζατε ποτέ; Κάτι που μετανιώσατε που δοκιμάσατε σε κάποιο από τα ταξίδια σας;
Δεν θα έτρωγα ποτέ μυαλά πιθήκου. Και είμαι πολύ χαρούμενος που δεν μου προσέφερε ποτέ κάποιος ντόπιος να δοκιμάσω γάτα ή σκύλο. Μετανιώνω βαθύτατα που δοκίμασα ιγκουάνα στο Μεξικό.

Δώστε μας μερικά tips για τη σωστή επιλογή εστιατορίου και τι να αποφεύγει κανείς.
Να τρώτε εκεί που οι ιδιοκτήτες και οι σερβιτόροι δείχνουν περήφανοι και χαρούμενοι.
Να επιλέγετε μέρη που τρώνε πολλοί ντόπιοι.
Να προτιμάτε εστιατόρια με μικρό μενού, που ξέρουν σε τι είναι καλοί και το προσφέρουν αδιάκοπα.
Να τρώτε φαγητό με υλικά εποχής και από την τοπική γαστρονομική παράδοση.

Τι να αποφεύγετε

Το φαγητό ξενοδοχείων και εστιατορίων που βρίσκονται στην κορυφή ψηλών κτιρίων και προσφέρουν εκπληκτική θέα.
Τις μεγάλες αλυσίδες, τα θεματικά εστιατόρια και τα εστιατόρια με gift shops.
Τα εστιατόρια που βρίσκονται κοντά σε σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα και στα οποία όλοι μιλούν Αγγλικά.



Τι υπάρχει συνήθως στη βαλίτσα σας;
Φάρμακα όπως Lomotil και Imodium, ασπιρίνες για το hangover, η δική μου μάρκα τσιγάρων, επιθέματα νικοτίνης για τις πτήσεις, παπούτσια για κάθε περίσταση, έξτρα ζευγάρια κάλτσες, διάφορα δωράκια που μπορεί να χρειαστούν σε μπλόκα και «δυσάρεστες επαφές» με αστυνομικούς και ένα καλό βιβλίο- όπως για παράδειγμα το The Quiet American του Greene Graham για ένα ταξίδι στο Βιετνάμ και το Under the Volcano για το Μεξικό.

Ποια ταξιδιωτική συμβουλή δίνετε συνήθως;
Φάτε χωρίς φόβο. Το φαγητό πρέπει να είναι μια περιπέτεια.

Υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να σας σταματήσει από το να ταξιδεύετε;
Τίποτα εκτός από μια προσωπική τραγωδία δεν θα μπορούσε να με σταματήσει. Αυτός είναι ένας μεγάλος, υπέροχος, μερικές φορές τρομακτικός και βρώμικος, αλλά πάντα συναρπαστικός κόσμος, γεμάτος με ωραίους ανθρώπους, απίστευτο φαγητό και πράγματα να δεις και να κάνεις. Δεν θέλω να χάσω τίποτα.

Πηγή : http://www.arttable.gr

Comments