Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Σολομός παπιγιότ με μέλι και θυμάρι

Απολαυστικό πιάτο με θρεπτικές ουσίες για ένα γεμάτο γεύμα!

Υλικά

Για 2 μερίδες

2 ½ κουταλιές της σούπας μέλι
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
¾ κουταλιά της σούπας ξίδι
½ κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι χοντροκομμένο
1 κιλό φιλέτο σολομού
αλάτι
Τριμμένο μαύρο πιπέρι
Λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 ˚ C.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το μέλι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, ξύδι και το θυμάρι. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
Ετοιμάζουμε φωλιές από αλουμινόχαρτο ανάλογα με τα κομμάτια του σολομού, δηλαδή για κάθε κομμάτι σολομού μια φωλιά και το αλουμινόχαρτο πάνω από τη λαδόκολλα.

Τοποθετήστε τα φιλέτα σολομού μέσα σε κάθε φωλιά, αλείψτε ένα λεπτό στρώμα από το μείγμα ελαιολάδου. Διπλώστε τις φωλιές και σφραγίστε τις καλά. Μεταφέρετε τις φωλιές σολομού στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 15 - 20 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως με ρύζι ή πατάτες.
 

Comments