Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Μύδια αχνιστά από τον Mario Batali

Απολαυστικά μύδια αχνιστά από τον διάσημο chef Mario Batali!


Υλικά

Για 4-6 άτομα

180 mL (3/4 φλιτζανιού) λευκό κρασί
1/2 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρους και κομμένο σε καρέ
2 κλωνάρια σέλινο, κομμένο σε καρέ
1 πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες (το λευκό μέρος )
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κιλά φρέσκα μύδια
60 ml (1/4 φλιτζανιού) πέστο βασιλικού
2 ντομάτες χωρίς σπόρους και κομμένες σε καρέ
Αλάτι και Πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βουρτσίστε απαλά τα μύδια σε κρύο νερό και αφαιρέστε τα νήματα.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και ζεσταίνετε σε μέτρια- υψηλή εστία. Στη συνέχεια ρίχνετε τα πράσα, το σέλινο και την πιπεριά, μαγειρεύετε για  για 2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέστε το λευκό κρασί, τη σάλτσα πέστο και τις ντομάτες κομμένες σε ψιλά καρέ. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε τα μύδια, ανακατεύοντας καλά. Καλύψτε και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 8 έως 10 λεπτά, ή μέχρι τα μύδια να ανοίξουν.
Ανακατεύετε τα μύδια μετά τα πέντε λεπτά. Σερβίρετε τα μύδια σε μια πιατέλα γαρνίροντας με τα λαχανικά και τη ζωμό με πέστο.

Comments