Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Michele Griglio: O executive chef του Winter Garden by Caino της Φλωρεντίας στο Dessert Talking

Ο Michele Griglio είναι ο executive chef του Winter Garden by Caino, του βραβευμένου με ένα αστέρι Michelin εστιατορίου του εμβληματικού ξενοδοχείου The St. Regis Florence. Λίγο πριν ετοιμάσει άλλο ένα υπέροχο δείπνο, απάντησε στις ερωτήσεις μας. 

Οι γαστρονομικές απολαύσεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εμπειρίας που προσφέρει το πολυτελέστατο The St. Regis Florence. Ο Michele Griglio βρίσκεται στην κουζίνα του από το 2011, όταν και άνοιξε ξανά τις πόρτες του το ξενοδοχείο ύστερα από ριζική ανακαίνιση. Με εμπειρία πολλών χρόνων σε γνωστά εστιατόρια και πεντάστερα ξενοδοχεία της Ευρώπης, ο Griglio θεωρείται σήμερα το νέο αστέρι στο γαστρονομικό χάρτη της πόλης. Το μενού του Winter Garden by Caino προσεγγίζει την αυθεντική γαστρονομική παράδοση της Τοσκάνης με μια σύγχρονη και δημιουργική ματιά, ενώ χρησιμοποιεί τα εκλεκτότερα υλικά της Μεσογείου με γνώση και μαεστρία.



Ποιο ήταν το πρώτο πιάτο που μάθατε να μαγειρεύετε;
Το θυμάμαι ακόμα... Το πρώτο πράγμα που έμαθα ήταν να φτιάχνω σπιτικά ραβιόλια και να τα μαγειρεύω.

Ποια είναι η πιο δυνατή σας gourmet ανάμνηση από την παιδική σας ηλικία;

Η κουζίνα της γιαγιάς μου, η οποία μου έδωσε σταθερές γευστικές αξίες. Είμαι ακόμα επηρεασμένος από αυτήν. Τα σπιτικά ζυμαρικά νιόκι, το κυριακάτικο ψητό και η ομελέτα με φρέσκα αυγά από μια μικρή φάρμα είναι μερικές από αυτές τις αναμνήσεις.

Ποιο είναι το πιο παράξενο συστατικό που είχατε στο μενού σας και ποια ήταν η αντίδραση των πελατών σας;
Το λεβιστικό (σ.σ. μυριστικό, γνωστό και ως λιγυστικό). Πολλοί πελάτες με ρωτούσαν τι είναι.



Είστε τολμηρός στο φαγητό; Υπάρχουν φαγητά που δεν θα δοκιμάζατε ποτέ;
Ναι είμαι. Δοκιμάζω τα πάντα γιατί έτσι μπορώ να δημιουργώ νέες γεύσεις και πιάτα. Για να είμαι ειλικρινής, δεν μου αρέσει και νομίζω δεν θα δοκίμαζα ποτέ έτοιμο φαγητό που μπορείς να βρεις στο σούπερ μάρκετ.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας συστατικό αυτή την εποχή;
Χρησιμοποιούμε όλες τις εποχιακές πρώτες ύλες, ανεξάρτητα από τις τάσεις. Η αλήθεια όμως είναι ότι υπάρχουν ορισμένα υλικά όπως το άγαρ-άγαρ (μπαχαρικό από εκχύλισμα φυκιών) και το isomalto (υποκατάστατο ζάχαρης) τα οποία βρίσκονται πλέον σε κάθε κουζίνα αλλά μέχρι πριν από λίγα χρόνια χρησιμοποιούνταν μόνο από τους πρωτοπόρους σεφ.



Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας γευστικοί προορισμοί;
Το Παρίσι και η Φλωρεντία.

Τι μουσική ακούτε όταν μαγειρεύετε;
Τους ήχους της κουζίνας!



Ποια είναι τα αγαπημένα σας εστιατόρια σε όλο τον κόσμο;

Το Alinea Restaurant στο Σικάγο, το La Marine του σεφ Alexandre Couillon στην περιοχή Noirmoutier-en-l'Île της Γαλλίας και το Sesto on Arno στη Φλωρεντία.



Info
Winter Garden by Caino, The St. Regis Florence.
Piazza Ognissanti 1, Φλωρεντία
www.restaurantbycainoflorence.com
www.stregisflorence.com

Comments