Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Etrusco : Η ομορφιά της Κέρκυρας στο πιάτο σας


Δυνατές γεύσεις και αναπάντεχοι συνδυασμοί σε μια κουζίνα που αυτοσχεδιάζει δημιουργικά πάνω σε γευστικά τοπόσημα της Κέρκυρας, απογειώνοντας δημιουργικά την παράδοση. Ο Έκτορας Μποτρίνι αλλάζει φέτος το concept του εστιατορίου σερβίροντας μόνο μενού γευσιγνωσίας (3 διαφορετικά με € 70, € 90 και € 150) που όλα εμπνέονται από την «εμμονή της μνήμης.

Χρησιμοποιεί εξαιρετικά υλικά από τον κήπο του και επίλεκτους μικρούς παραγωγούς της Κέρκυρας, και δημιουργεί απρόσμενες, καλοσκηνοθετημένες συνθέσεις, καρυκευμένες με σασπένς. Κομψή αυλή με θέα στο δημιουργικό οργασμό της κουζίνας, σε ένα ήσυχο κερκυραϊκό χωριό. Kορυφαία πιάτα: φουαγκρά με καπνιστό ξιφία, μαρμελάδα πράσινης ντομάτας ˙ μακαρόνια «caccio e pepe» ˙ «βολτα στην ελληνική ταβέρνα» ˙ γλυκάδια σαβόρο. Δύο Χρυσοί Σκούφοι για το 2017, με το εστιατόριο να βρίσκεται στην κορυφαία θέση της φετινής κατάταξης.


Comments