Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

8 από τα ωραιότερα παγωτά του κόσμου

8 από τα ωραιότερα παγωτά του κόσμου

Υποδεχόμαστε την άνοιξη με ένα θέμα για τους ice cream lovers. Βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ λαχταριστά, πολύχρωμα και εντυπωσιακά παγωτά απ' όλο τον κόσμο, που σίγουρα θα σας ανοίξουν την όρεξη.


I-Creamy Gelato, Σίδνεϊ

Πολλά παγωτατζίδικα σε όλο τον κόσμο έχουν προσπαθήσει να φτιάξουν το τέλειο παγωτό σε σχήμα τριαντάφυλλου, αλλά λίγοι έχουν έρθει τόσο κοντά στην τελειότητα όσο το I-Creamy Gelato στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Οι δημιουργίες τους- τόσο όμορφες που δεν θέλεις να τις φας- έχουν βραβευτεί πολλές φορές. Πολλά από τα παγωτά τους έχουν ασιατικές γεύσεις (μαύρο σουσάμι, λευκή σοκολάτα με miso, τσάι Ταϊλάνδης με γάλα κ.ά.), καθώς οι ιδιοκτήτες είναι από την Ταϊλάνδη. www.i-creamy.com.au



Eggloo, Νέα Υόρκη

Το παγωτό σε χωνάκι από βάφλα που σερβίρει το κατάστημα Eggloo στην Chinatown της Νέας Υόρκης, έχει τρελάνει το Instagram. Μια λαχταριστά βάφλα αντικαθιστά τα χωνάκια και από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλές γεύσεις και άπειρα toppings για να επιλέξεις. Η ιδέα προέρχεται από το Hong Kong και έχει γίνει trend παγκοσμίως. Ένα από τα ωραιότερα παγωτά που έχουμε δει ποτέ! myeggloo.com



Taiyaki, Νέα Υόρκη
Το taiyaki, ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα κέικ στην Ιαπωνία, φτιάχνεται από ζύμη για βάφλες ή τηγανίτες, ενώ συνήθως το γεμίζουν με μια γλυκιά, κόκκινη πάστα από φασόλια. Μπορεί όμως να μετατραπεί και σε ένα εξαιρετικό χωνάκι για το παγωτό! Οι δημιουργίες του παγωτατζίδικου Taiyaki NYC στην Chinatown της Νέας Υόρκης έχουν ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους, χάρη στα πρωτότυπα χωνάκια σε σχήμα ψαριού. taiyakinyc.com (κεντρική φωτό)



10 Bellow, Νέα Υόρκη
Μεγάλες ουρές σχηματίζονται καθημερινά στο παγωτατζίδικο 10 Below στην Chinatown της Νέας Υόρκης για παγωτό που σερβίρεται σε... μικρούς κυλίνδρους. Πρόκειται για μία αμερικανική έκδοση των ταϊλανδέζικων rolls παγωτού, που κατάφερε να γίνει μόδα στον κόσμο των γλυκών. Τα rolls και δημιουργούνται πάνω σε μία παγωμένη πλάκα, όπου αρχικά απλώνεται ρευστό σπιτικό παγωτό. Οι άνθρωποι που το φτιάχνουν προσθέτουν γαρνιτούρες, φρούτα, μπισκότα και ό,τι άλλο επιθυμεί πελάτης και στη συνέχεια σχηματίζουν τα ρολά με κινήσεις που θυμίζουν τους ειδικούς του σούσι. www.10belowicecream.com



Yolkin, Λονδίνο
Τα πρωτοείδαμε στο Instagram το καλοκαίρι του 2016 και τα λατρέψαμε αμέσως. Τα τεράστια και πολύχρωμα μακαρόν με γέμιση παγωτού ξεκίνησαν από cafe του Λος Άντζελες, αλλά ήδη έχουν γίνει μόδα και στη Μεγάλη Βρετανία. Τα ωραιότερα τα φτιάχνει το Yolkin στο Σόχο του Λονδίνου. Best seller είναι, φυσικά, το Red Velvet, αλλά να αξίζει να δοκιμάσετε και το cheesecake λεμόνι ή το apple crumble. yolkin.co.uk



Milk Train, Λονδίνο
Το εντοπίσαμε στο Λονδίνο, στο κατάστημα Milk Train, αλλά το φτιάχνουν και στο Σύδνεϋ και στη Νέα Υόρκη. Παγωτό μηχανής που σερβίρεται σε ένα όμορφο, γλυκό σύννεφο από μαλλί της γριάς. Γεύσεις όπως βανίλια και πράσινο τσάι προσφέρονται με ποικιλία από γαρνιτούρες σε χωνάκι τυλιγμένο με μαλλί της γριάς που κάνει το παγωτό να φαίνεται σαν να «αιωρείται» πάνω σε ένα σύννεφο!



Chin Chin Labs, Λονδίνο
Πειραματικό παγωτό δε θα μπορούσατε να δοκιμάσετε πουθενά αλλού πέρα από το Λονδίνο. Το παγωτό εδώ παρασκευάζεται με υγρό άζωτο, το οποίο κάνει το μείγμα να παγώνει αμέσως. Έτσι αποφεύγεται η δημιουργία κρυστάλλων και το παγωτό γίνεται πολύ απαλό και λείο. Στο μενού θα βρείτε γεύσεις που αλλάζουν πολύ συχνά, όπως τριαντάφυλλο-σαμπάνια, μπύρα, mango brûlée, σορμπέ από λάιμ ή ουίσκι. www.chinchinlabs.com



Eiswelt Gelato, Καλιφόρνια
Αυτά τα χαριτωμένα χωνάκια αποτελούν δημιουργίες του καταστήματος Eiswelt Gelato στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Εδώ μπορεί κανείς να διαλέξει έως 3 γεύσεις από το σπιτικό ιταλικό παγωτό τους, στο οποίο δίνουν σχήμα από αρκουδάκια, γουρουνάκια και σκυλάκια.


Comments