Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Μπράουνις με σμέουρα και κακάο


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλιτζάνι Σμέουρα
1 ½ φλιτζάνια αλεύρι
1 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
¾ φλιτζάνι λιωμένο Βούτυρο
1 φλιτζάνι σκόνη κακάου
4 αυγά
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
πρέζα αλάτι
½ φλιτζάνι τσιπ σοκολάτας
ΟΔΗΓΙΕΣ

1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

2
Ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέστε εκχύλισμα βανίλιας, αλάτι, σκόνη κακάου και ανακατέψτε απαλά. Προσθέστε αυγά και ανακατέψτε ξανά. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε τα πάντα μέχρι να συνδυαστούν καλά.

3
Προσθέστε τα τσιπς σοκολάτας και τα σμέουρα και δώστε το μερικά (2-3) πολύ ήπια αναδεύεται.

4
Μεταφέρετε το μείγμα brownie σε ενα ταψί ψησίματος 9x13 ιντσών με επένδυση από χαρτί περγαμηνής.

5
Ψήστε τα brownies για περίπου 30 - 35 λεπτά.

Comments