Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Μπριζὀλες στο φούρνο με μπύρα


Μια συνταγή για όσους τους αρέσουν τα κρεατικά μαγειρεμένα με μπύρα. Τρυφερές χοιρινές μπριζόλες-μούρλια για να γλείφετε τα δάχτυλά σας. Βάλτε και πατατούλες για να γίνουν λουκούμι.

Υλικά
(για 4 άτομα)

4 μπριζόλες χοιρινές
4-5 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
1 κ.σ. τριμμένη ρίγανη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη μαρινάδα
1 κουτάκι μπύρα
1/3 φλιτζανιού ε.π ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες
1 ½ κ.σ. μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. τριμμένη ρίγανη
1 κ.γ. τριμμένο θυμάρι
1/2 κ.γ. πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση
1. Βάζουμε τις χοιρινές μπριζόλες σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και περιχύνουμε τις μπριζόλες. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
2. Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Στο μεταξύ προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
3. Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα ταψί και γύρω τους απλώνουμε τις πατάτες. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
4. Ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά με σκεπασμένο το ταψί με αλουμινόχαρτο και άλλα 45 λεπτά χωρίς το αλουμινόχαρτο μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ροδίσει το κρέας.

Comments