Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Μπριζὀλες στο φούρνο με μπύρα


Μια συνταγή για όσους τους αρέσουν τα κρεατικά μαγειρεμένα με μπύρα. Τρυφερές χοιρινές μπριζόλες-μούρλια για να γλείφετε τα δάχτυλά σας. Βάλτε και πατατούλες για να γίνουν λουκούμι.

Υλικά
(για 4 άτομα)

4 μπριζόλες χοιρινές
4-5 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
1 κ.σ. τριμμένη ρίγανη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη μαρινάδα
1 κουτάκι μπύρα
1/3 φλιτζανιού ε.π ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες
1 ½ κ.σ. μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. τριμμένη ρίγανη
1 κ.γ. τριμμένο θυμάρι
1/2 κ.γ. πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση
1. Βάζουμε τις χοιρινές μπριζόλες σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και περιχύνουμε τις μπριζόλες. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
2. Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Στο μεταξύ προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
3. Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα ταψί και γύρω τους απλώνουμε τις πατάτες. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
4. Ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά με σκεπασμένο το ταψί με αλουμινόχαρτο και άλλα 45 λεπτά χωρίς το αλουμινόχαρτο μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ροδίσει το κρέας.

Comments