Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Φριτάτα με πατάτα


Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 μέτρια πατάτα βρασμένη και κομμένη σε 5-6 ροδέλες
4 αυγά χτυπημένα
45 ml γλυκό λευκό κρασί
5 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κουταλιά της σούπας τρίμμα αυγοτάραχου
30 ml ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει.
Βράζουμε την πατάτα για 15 λεπτά και μόλις κρυώσει λίγο, την κόβουμε σε ροδέλες.

Ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και περιμένουμε να ζεσταθεί.
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Όταν απορροφηθούν τα υγρά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και απλώνουμε μέσα στο σκεύος τις ροδέλες πατάτας δημιουργώντας μια στρώση.
Αφήνουμε τις πατάτες να σοταριστούν ελαφρώς για 1-2 λεπτά.

Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και κρατάμε το πράσινο μέρος.
Το ψιλοκόβουμε και το ρίχνουμε στο τηγάνι.

Βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και τα χτυπημένα αυγά μέσα στο τηγάνι μαζί με τις πατάτες.
Σε 3-4 λεπτά, η ομελέτα, θα αρχίσει να πήζει, τότε τη γυρίζουμε και ρίχνουμε το αυγοτάραχο.

Την αφήνουμε να ψηθεί για 2 λεπτά ακόμη από την άλλη πλευρά.
Σερβίρουμε την ομελέτα γαρνίροντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Comments