Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Φέτες ψωμιού με αβοκάντο


Συστατικά
-1 μεγάλο αβοκάντο (Πουρές)
-1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμυδι
-1/2 κουταλάκι του γλυκου σκόρδου
-1/4 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
-1/2 χυμό από λάιμ (χυμός)

Για προβολή (προαιρετικό)
-Μπρουσκέτα / φρυγανισμένο ψωμί
-Ντομάτες
-Βαλσάμικο ξύδι

Βήμα 1- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς c.

Βήμα 2 - Κόψτε το ψωμί και τοποθετήστε το σε ένα δίσκο ψησίματος.

Βήμα 3 - Διαδώστε λίγο μαργαρίνη / βούτυρο χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα στο ψωμί και ανακατέψτε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Αυτό θα διαρκέσει μερικά λεπτά.

Βήμα 4 - Καθαρίστε το αβοκάντο και βάλτε το σε ένα μπολ.

Βήμα 5 - Προσθέστε στα κρεμμύδια και τα σκόρδα, τσίλι και χυμό λάιμ και χτυπάτε μέχρι να γίνει μια κρέμα.
Μπορείτε να αφήσετε κομμάτια, αν θέλετε.

Βήμα 6 - Ψεκάστε την πάστα αβοκάντο πάνω στο ψωμί και ολοκληρώστε με ένα πασπαλίζισμα νιφάδων τσίλι.


Το καλύτερο απολαμβάνει φρέσκο.

Comments