Welcome to our website !

Ταλιατέλες ραγού

By September 14, 2017


Ένα φαγητό με βαθιά νοστιμιά- ό,τι πρέπει για το κυριακάτικο τραπέζι. Το μοσχαράκι  που σιγομαγειρεύεται στην κατσαρόλα μαζί με διάφορα λαχανικά και μυρωδικά δίνει μια πεντανόστιμη σάλτσα. 

Υλικά
(για 4 άτομα)

1/2 κιλό ταλιατέλες
300 γρ. μοσχαρίσια σπάλα, καθαρισμένη από το λίπος και κομμένη σε κυβάκια
2 ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια
2 καρότα, κομμένα σε κυβάκια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κοτσανάκια σέλερι, κομμένο σε κυβάκια
1 φύλλο δάφνη
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1/4 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
4 κλωνάρια θυµάρι
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
1. Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα και το δαφνόφυλλο. Προσθέτουμε περίπου 1/2 λίτρο νερό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προς το τέλος του μαγειρέματος αφαιρούμε τη δάφνη και προσθέτουμε στο μισό θυμάρι.
2. Βράζουμε τα μακαρόνια al dente σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα σουρώνουμε. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μαζί με το μοσχαράκι και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το υπόλοιπο θυμάρι και παρμεζάνα.

You Might Also Like

0 comments