Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Μπαρμπούνια τυλιχτά με αμπελόφυλλα


Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 κιλό μπαρμπούνια μεγάλα
Κληματόφυλλα
Μάραθο
Μαϊντανό
Λίγη πάστα Αντζούγιας
1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο φρέσκο
Λάδι
Λεμόνι
Αλάτι

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μπαρμπούνια.
Κόβουμε λίγο μάραθο και προσθέτουμε λίγο φρέσκο βούτυρο και πάστα αντζούγιας.

Βάζουμε λίγο από το μείγμα στην κοιλιά των ψαριών.
Τα αλείφουμε με λάδι και τυλίγουμε κάθε μπαρμπούνι σε δύο κληματόφυλλα.

Τα δένουμε με κλωστή και τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο φούρνο, 15 περίπου εκατοστά κάτω από το γκριλ.
Τα σερβίρουμε με λαδολέμονο.

Εναλλακτικά,
Πασπαλίζουμε τα μπαρμπούνια με αλάτι και τα ραντίζουμε με χυμό λεμονιού
Τα αλείφουμε με λάδι και τα ψήνουμε στη σχάρα.

Τα βάζουμε σε πιατέλα επάνω σε κληματόφυλλα.
Γαρνίρουμε με φετάκια λεμονιού.

Comments