Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Μπαρμπούνια τυλιχτά με αμπελόφυλλα


Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 κιλό μπαρμπούνια μεγάλα
Κληματόφυλλα
Μάραθο
Μαϊντανό
Λίγη πάστα Αντζούγιας
1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο φρέσκο
Λάδι
Λεμόνι
Αλάτι

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μπαρμπούνια.
Κόβουμε λίγο μάραθο και προσθέτουμε λίγο φρέσκο βούτυρο και πάστα αντζούγιας.

Βάζουμε λίγο από το μείγμα στην κοιλιά των ψαριών.
Τα αλείφουμε με λάδι και τυλίγουμε κάθε μπαρμπούνι σε δύο κληματόφυλλα.

Τα δένουμε με κλωστή και τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο φούρνο, 15 περίπου εκατοστά κάτω από το γκριλ.
Τα σερβίρουμε με λαδολέμονο.

Εναλλακτικά,
Πασπαλίζουμε τα μπαρμπούνια με αλάτι και τα ραντίζουμε με χυμό λεμονιού
Τα αλείφουμε με λάδι και τα ψήνουμε στη σχάρα.

Τα βάζουμε σε πιατέλα επάνω σε κληματόφυλλα.
Γαρνίρουμε με φετάκια λεμονιού.

Comments