Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Πού σερβίρεται ο πιο δυνατός καφές του κόσμου;

Πού σερβίρεται ο πιο δυνατός καφές του κόσμου;

Ένα cafe στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας προσφέρει εδώ και μερικούς μήνες μια δυνατή (και κάπως επικίνδυνη) εμπειρία στους λάτρεις του καφέ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ιδιοκτήτης του τοπικού καφέ «Viscous Coffee», Steve Benington, προθυμοποιήθηκε να φτιάξει έναν καφέ για μια νοσοκόμα στα επείγοντα περιστατικά, η οποία χρειαζόταν κάτι για να την κρατήσει σε εγρήγορση. Η δημιουργία του μπαρίστα ήταν τόσο δυνατή που την κράτησε ξύπνια για τρεις ολόκληρες μέρες! Από τότε, ο καφές με το όνομα «Ass Kicker» μπήκε στον κατάλογο του μαγαζιού κι έχει γίνει πολύ δημοφιλής.



Πρόκειται για ένα είδος freddo espresso, μία μείξη τεσσάρων δόσεων εσπρέσο με γάλα, ο οποίος περιέχει 80 φορές περισσότερη καφεΐνη από μία κανονική δόση. Ενώ ένα φλιτζάνι γαλλικού καφέ έχει 120mg καφεΐνης και ένας μικρός εσπρέσσο έως 50 mg, ο εν λόγω καφές περιέχει 5 γραμμάρια! Όπως υποστηρίζει ο δημιουργός του, μπορεί να κρατήσει κάποιον ξύπνιο έως και 18 ώρες. Φυσικά, δεν είναι για άμεση κατανάλωση, αλλά έχει σχεδιαστεί για να τον απολαύσει κανείς μέσα σε 3 με 4 ώρες. Σερβίρεται μάλιστα με μια προειδοποίηση για όσους έχουν προβλήματα με την καρδιά τους ή υψηλή πίεση. Με άλλα λόγια, τον δοκιμάζεις μόνο αν...πεθαίνεις για καφεΐνη!

Comments