Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Σπαγγέτι με ξύσμα λεμονιού και προσούτο


Υλικά

Για 2-4 άτομα

250 γραμμάρια μακαρόνια σπαγγγέτι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 ουγγιές (100 γραμμάρια) προσούτο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
ξύσμα από ένα λεμόνι
χυμό μισού λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
τριμμένο τυρί παρμεζάνα
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βράζετε τα σπαγγέτι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.
Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού μαζί με το προσούτο και ζεσταίνετε για 2-3 λεπτά. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύετε, αφήνοντας την να βράσει για ένα λεπτό ή δύο. Πασπαλίστε με το πιπέρι. Προσθέστε τα ζυμαρικά καλά μια ή δύο φορές.

Μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό, επιτρέποντας τα ζυμαρικά να απορροφούν την σάλτσα λίγο. Εάν αρχίσει να στεγνώνει η σάλτσα, προσθέστε λίγο από το νερό των ζυμαρικών. Προσθέστε το μαϊντανό και ίσως μόνο ένα μικροσκοπικό λίγο πιο μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε τα πάντα γύρω από μια τελευταία φορά. Τέλος σερβίρετε με το προσούτο και πασπαλίστε με την παρμεζάνα.

Comments