Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Αθήνα: Τα ωραιότερα cafe στο Κολωνάκι

Αθήνα: Τα ωραιότερα cafe στο Κολωνάκι

Επιστρέφουμε στα δρομάκια της αθηναϊκής συνοικίας που δεν το βάζει ποτέ κάτω, συνεχίζοντας να παντρεύει την παλιά της αίγλη με νέες, ενδιαφέρουσες αφίξεις. Αυτά είναι τα πιο αγαπημένα μας κολωνακιώτικα στέκια για καφέ και όχι μόνο.


The Dark Side Of Chocolate

Με το που μπαίνεις σε αυτό το λιλιπούτειο και ζεστό μαγαζάκι με τα ελάχιστα τραπέζια, η μυρωδιά της σοκολάτας σε αρπάζει από τη μύτη. Τα εξαιρετικά ροφήματα (περίπου 20 στον αριθμό) φτιάχνονται με βιολογικό γάλα και ένα μείγμα ποικιλιών Valhrona, σε συνδυασμό με κάρδαμο, τσίλι, μέντα, ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και τα γκουρμέ σοκολατάκια σε διάφορες γεύσεις (λεμόνι, βασιλικό, βιολέτα, ροζ πιπέρι), που φτιάχνει ο Αριστοτέλης Παναγιώταρος στο εργαστήριο στο πίσω μέρος του μαγαζιού. Σόλωνος 49, τηλ.: 2103392348 (κεντρική φωτο)



Πορτατίφ
Με ρομαντικό στυλ, πορσελάνινα σερβίτσια, λευκά vintage έπιπλα και απαλή jazz μουσική, το cafe-ζαχαροπλαστείο Πορτατίφ φέρνει γαλλικό αέρα στην οδό Σίνα. Φρεσκοκοµµένος καφές, ιδιαίτερο τσάι, ζεστή σοκολάτα με κανέλα και πορτοκάλι ή με αστεροειδή γλυκάνισο, αλλά και φρεσκότατα χειροποίητα γλυκά - τάρτες με σοκολάτες ή φρούτα, εκλέρ, μηλόπιτα, κρουασάν γεμιστά με σοκολάτα, bueno ή κρέμα, τα οποία φτιάχνει καθημερινά στην ανοιχτή κουζίνα ο νέος και ταλαντούχος patissier Τάσος Λύτρας. Σίνα 21, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3621866.



Μαντζάρου 3
All day στέκι σε νεοκλασικό του 19ου αιώνα, όπου έζησε ο συνθέτης Νικόλαος Μάντζαρος. Cozy χώρος με τζάκι και πετρόχτιστους καναπέδες, μια ξύλινη στριφογυριστή σκάλα και λουλουδιασμένη ταρατσούλα για τους ζεστούς μήνες. Το σκηνικό είναι ιδανικό για πρωινό ή απογευματινό καφέ, lunch break και βραδινά κοκτέιλ μετά το γραφείο. Μαντζάρου 3, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3388216.



Chez Michel

Στην καρδιά του Κολωνακίου, εκεί που συναντώνται οι οδοί Καψάλη και Ηροδότου, το all day cafe- bistrot Chez Michel φέρνου στο νου εικόνες από παριζιάνικο cafe, με σιδερένιους πολυελαίους, δερμάτινους καναπέδες και ξύλινα στοιχεία. Εδώ απολαμβάνουμε τον πρώτο καφέ της ημέρας παρέα με σπιτικά γλυκά και φρέσκα σάντουιτς και δίνουμε ραντεβού για μεσημεριανό γεύμα ή ένα ποτήρι κρασί αργότερα το βράδυ. Ηροδότου 15, Κολωνάκι, τηλ. 215 5510090, chezmichel.gr



Ντεμοντέ
Μπαίνοντας σε αυτό το νέο cafe της Χάρητος, σε τυλίγει μια υπέροχη γλυκιά μυρωδιά από φρεσκοψημένα μπισκοτάκια βουτύρου. Σε έναν χώρο με νοσταλγική ατμόσφαιρα, που σου δίνει την αίσθηση ενός προσεγμένου σαλονιού, θα απολαύσετε αρωματικό τσάι και αχνιστό καφέ που σερβίρεται σε ρετρό φλιτζάνια παρέα με πεντανόστιμα μπισκοτάκια βουτύρου, σοκολάτας και λεμονιού, μιλφέιγ με φράουλες, μους και σουφλέ σοκολάτας κι άλλα γλυκά ημέρας. Υπάρχουν και ενδιαφέρουσες αλμυρές επιλογές, όπως βελούδινες σούπες και εξαιρετικά κις. Χάρητος 44, Κολωνάκι, τηλ.: 210 7232525.



Dry Caffe & Spuntino

Επιστρέφοντας από το Μιλάνο, ο Γιώργος Κουτσούκος άνοιξε αυτόν τον μικρό και elegant χώρο, ένα αυθεντικό caffé aperitivo, που μοιάζει να μεταφέρθηκε στην καρδιά της Αθήνας απευθείας από τη Via Montenapoleone. Πιστό στην ιταλική κουλτούρα της καθημερινότητας, το Dry Caffe & Spuntino, εκτός από καταπληκτικό εσπρέσο σερβίρει ακόμη καλό κρασί, διάφορες ιταλικές λιχουδιές και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ- δοκιμάστε οπωσδήποτε το Aperol Spritz. Κουμπάρη 5, Κολωνάκι, τηλ. 210 3628782.



Petite Fleur

Χώρος με προσωπικότητα και παριζιάνικο αέρα, γλυκά χρώματα και μουσική jazz & blues από δίσκους βινυλίου. Ξεκίνησε από το Κολωνάκι για να διαθέτει σήμερα αντίστοιχης αισθητικής κουκλίστικα στέκια στο Χαλάνδρι, στην Κηφισιά, στη Νέα Ερυθραία, αλλά και στην Κέρκυρα και στο Βόλο. Must είναι η ζεστή σοκολάτα του, ενώ ποτέ δεν παραλείπουμε να δοκιμάσουμε και τα γλυκά του, ειδικά τη lemon pie. Ομήρου 44, Κολωνάκι, τηλ. 210 3613169, petite-fleur.gr



Cycladic Café, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Μια όαση δροσιάς, απαλού φωτός και ζωηρής βλάστησης στην καρδιά της πόλης. Κατά την είσοδο στο cafe, φως και βλάστηση ξαφνιάζουν απρόσμενα το βλέμμα προσφέροντας την αίσθηση ενός κήπου μέσα στην πόλη, με το υποβλητικό αέρινο στέγαστρο-γλυπτό του Στέλιου Κόη, σήμα κατατεθέν του cafe, να δημιουργεί διακριτικές φωτοσκιάσεις. Ένα zen σημείο συνάντησης του πολιτισμού με τους καθημερινούς ρυθμούς της πόλης, που συνδυάζει τις λιτές κυκλαδικές γραμμές με αυθεντικές κυκλαδικές γεύσεις. Για πρωινό, brunch, καφέ ή μεσημεριανό. Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι, τηλ.: 2107228321, www.cycladic.gr



Comments