Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Cupcakes με ινδική καρύδα



Υλικά
Για 4-6 άτομα

Για τα cupcakes
100 γραμμάρια ινδική καρύδα
65  γραμμάρια κρέμα καρύδας
100 γραμμάρια ζάχαρη
60  γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
4   κρόκοι αυγών
1 αυγό

Για την επικάλυψη
2 πακέτα τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
5 κούπες ζάχαρη άχνη
150 γραμμάρια τρίμματα ινδικής καρύδας

 

Εκτέλεση

Για τα cupcakes
Σε ένα μπολ χτυπάμε 100 γραμμάρια ζάχαρη με 4 κόκκους αυγών μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Λιώνουμε το βούτυρο.

Στο ήδη υπάρχον μείγμα της ζάχαρης με το αυγό, προσθέτουμε 100 γραμμάρια ινδική καρύδα, 65 γραμμάρια κρέμα καρύδας, το λιωμένο βούτυρο και το 1 αυγό, χτυπάμε και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
Αλείφουμε με βούτυρο και αλεύρι τις ατομικές φόρμες για κέικ (σαν αυτές που φτιάχνουμε και τα muffins), τις γεμίζουμε μέχρι τα 3/4 και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις στη 2 σκάλα φούρνου.

Για την επικάλυψη
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στο κάδο του μίξερ μέχρι να γίνει λείο. Αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο το frosting να σφίξει.

Όταν παγώσουν τα cupcakes βάζουμε το frosting σε σακούλα κορνέ και καλύπτουμε τα cupcakes. Τέλος πασπαλίζουμε με καρύδα.

Comments