Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Cappuccino d'Achille : Για καφέ και όχι μόνο...



To Cappuccino d'Achille βρίσκεται στο πεζόδρομο της Βαλαωρίτου, στο κέντρο της Αθήνας απο το 2001!
Εδώ θα βρείτε speciality coffee, το καλύτερο cappuccino της πόλης, φρέσκιες σαλάτες, pizza, sandwiches και μερικά πιάτα ημέρας σπιτικό φαγητό.

Στο Cappuccino d'Achille θα απολαύσετε υπέροχους καφέδες, cocktails, ποτά και εξαιρετικά κρασιά, ακούγοντας πολύ καλή μουσική.
Αν ψάχνετε ένα καλό all day cafe restaurant στο Κολωνάκι, το Cappuccino d'Achille στην οδό Βαλαωρίτου 12 είναι μία από τις καλύτερες επιλογές.


Comments