Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Τα καλύτερα bistro της Αθήνας με παριζιάνικο αέρα

Δέν χρειάζετε να πάρετε το αεροπλάνο για να απολαύσετε γαλλικά πιάτα ή μια αυθεντική ζεστή σοκολάτα!

Ανακαλύψαμε που είναι οι πιο λαχταριστές διευθήνσεις για bistro στην Αθήνα και σας τις προτείνουμε!

Lotte
Με την ξύλινη βεραμάν πρόσοψη του, τα φλοράλ κουρτινάκια, τα βάζα με φρέσκα λουλούδια, τα vintage αντικείμενα από παλαιοπωλεία και τις δημιουργίες διαφόρων καλλιτεχνών που φιλοξενεί, το ενός μόλις έτους Lotte στο Κουκάκι είναι ένα από τα πιο όμορφα cafe-bistrot της πόλης. Εκτός από καλό εσπρέσο και τσάγια με βότανα, κάθε μέρα σερβίρονται φρέσκα χειροποίητα γλυκά, αλλά και σπιτικές αλμυρές τάρτες και κάποια κρύα πιάτα, ενώ η μουσική που θα ακούσεις εδώ μπορεί να είναι από κλασική και jazz μέχρι Μάνο Χατζιδάκι και Βέμπο. Τσάμη Καρατάσου 2, Κουκάκι, τηλ.: 211 4078639 (κεντρική φωτο)



Petite Fleur

Χώρος με προσωπικότητα και παριζιάνικο αέρα, γλυκά χρώματα και μουσική jazz & blues από δίσκους βινυλίου. Ξεκίνησε από το Κολωνάκι για να διαθέτει σήμερα αντίστοιχης αισθητικής κουκλίστικα στέκια στο Χαλάνδρι, στην Κηφισιά, στη Νέα Ερυθραία, αλλά και στην Κέρκυρα και στο Βόλο. Must είναι η ζεστή σοκολάτα του, ενώ ποτέ δεν παραλείπουμε να δοκιμάσουμε και τα γλυκά του, ειδικά τη lemon pie. Ομήρου 44, Κολωνάκι, τηλ. 210 3613169 / Πλατεία Αγ. Νικολάου 2, Χαλάνδρι, τηλ.210 6814825 / Χαριλάου Τρικούπη 146 & Στροφυλίου, Νέα Ερυθραία/ Αγίων Θεοδώρων 4, Κηφισιά, τηλ. 210 8083949, petite-fleur.gr



Chapeau
Το Χαλάνδρι τελευταία υποβάλλει τα σέβη του στο Chapeau, το γαλλικό μπιστρό που άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του. Ο χώρος είναι πολύ ζεστός, με χαρούμενα χρώματα και ρομαντική ατμόσφαιρα, ιδανικός για κουβεντούλα με την παρέα. Εδώ δεν θα έρθετε μόνο για πρωινό ή απογευματινό καφέ, αλλά και για να γευτείτε εξαιρετικές σπιτικές νοστιμιές- από κέικ τριαντάφυλλο και τάρτα σοκολάτα φουντούκι μέχρι λαχταριστές tartines και άλλα πιάτα που φτιάχνει η σεφ Ντίνα Νικολάου. Τα βράδια στο Chapeau είναι ακόμη πιο ατμοσφαιρικά, έχουν γαλλικές μουσικές που σε ταξιδεύουν και εμπνευσμένα cocktails. Σωκράτους 4Α, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6845300.



Πορτατίφ
Με ρομαντικό στυλ, πορσελάνινα σερβίτσια, λευκά vintage έπιπλα και απαλή jazz μουσική, αυτό το νέο cafe-ζαχαροπλαστείο φέρνει γαλλικό αέρα στο Κολωνάκι. Φρεσκοκοµµένος καφές, ιδιαίτερο τσάι, ζεστή σοκολάτα με κανέλα και πορτοκάλι ή με αστεροειδή γλυκάνισο, αλλά και φρεσκότατα χειροποίητα γλυκά - τάρτες με σοκολάτες ή φρούτα, εκλέρ, μηλόπιτα, κρουασάν γεμιστά με σοκολάτα, bueno ή κρέμα, τα οποία φτιάχνει καθημερινά στην ανοιχτή κουζίνα ο νέος και ταλαντούχος patissier Τάσος Λύτρας. Σίνα 21, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3621866.



Chez Lucien
Βρίσκεται στα Άνω Πετράλωνα και αυτοχαρακτηρίζεται ως «το μικρότερο γαλλικό μπιστρό της Αθήνας». Λιλιπούτειος ζεστός χώρος, με λίγα τραπέζια και ιδιαίτερη διακόσμηση με αφίσες και γκραβούρες αλλά κι ένα τραπέζι να κρέμεται ανάποδα από το ταβάνι. Εδώ θα έρθετε για τίμια γαλλική κουζίνα- από πατάτες au gratin που συνοδεύουν όλα τα κυρίως πιάτα και κρεμμυδόσουπα μέχρι ρολό entrecôte και εξαιρετικά γλυκά, όπως crème brulee και σουφλέ σοκολάτας. Τρώων 32, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 210346 4236.



Polly Maggoo

Το αγαπημένο γαλλικό μπιστρό-εστιατόριο που γνωρίσαμε στο Μεταξουργείο μάς υποδέχεται πλέον σε νέα διεύθυνση στη γειτονιά του Νέου Ψυχικού, ανανεωμένο και με ακόμα περισσότερη όρεξη για δημιουργία. Ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, ωραίο design με πολλά έργα τέχνης και κουζίνα που κρατάει το γαλλικό της προφίλ. Από το μενού ξεχωρίσαμε τη σούπα καβουριού και τη νόστιμη entrecote που σερβίρεται με τηγανητές πατάτες και σος μπεαρνέζ. Άγγ. Σικελιανού 8, Νέο Ψυχικό, τηλ. 2105241120.



Άμα Λάχει Chez Violette

Σε ένα όμορφο νεοκλασικό στην Καλλιδρομίου, εκεί όπου παλιά στεγαζόταν το δημοτικό σχολείο των Εξαρχείων, το ανανεωμένο μεζεδοπωλείο-καφενείο Άμα Λάχει στης Νεφέλη φιλοξενεί –στο κάτω επίπεδο– ένα χαριτωμένο μπιστρό. Στο ντεκόρ, ασπρόμαυρες φωτογραφίες και διαφημίσεις, ραφάκια και λευκά κουρτινάκια στα παράθυρα που θυμίζουν γαλλική εξοχή και τραπέζια στρωμένα με κόκκινο-λευκό πουά μουσαμά. Μας άρεσαν  τα βοδινά μάγουλα αλά μπουργκινιόν, το κονφί πάπιας με σως πόρτο και μπλανκετ από μοσχάρι γάλακτος που λιώνει στο στόμα. Καλλιδρομίου 69 , Εξάρχεια, τηλ.: 2103845974.





Comments