Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Ομελέτα με μπρόκολο


Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 μπρόκολο
4 αυγά χτυπημένα
45 ml γλυκό κρασί
5 κρεμμυδάκια φρέσκα
30 ml ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει.
Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα το μπρόκολο και το ζεματάμε για 8 λεπτά.

Κόβουμε το μπρόκολο και κρατάμε τις κορυφές του, γιατί αυτές θα χρησιμοποιήσουμε στην ομελέτα.
Ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και περιμένουμε να ζεσταθεί.
Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε μέσα το μπρόκολο και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Όταν απορροφηθούν τα υγρά, βγάζουμε το μπρόκολο από το τηγάνι χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και απλώνουμε μέσα στο σκεύος τις ροδέλες πατάτας δημιουργώντας μια στρώση.

Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και κρατάμε το πράσινο μέρος.
Το ψιλοκόβουμε και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
Βάζουμε το μπρόκολο, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και τα χτυπημένα αυγά μέσα στο τηγάνι.

Σε 3-4 λεπτά, η ομελέτα, θα αρχίσει να πήζει.
Την αφήνουμε να ψηθεί για 2 λεπτά ακόμη από την άλλη πλευρά.
Σερβίρουμε την ομελέτα γαρνίροντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Comments