Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Ρολάκια κανέλας

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τα ρολά
1 συσκευασία ζύμη σφολιάτας για κρουασάν
2 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

Για την επικάλυψη
1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι σφενδάμου
1 κουταλιά της σούπας γάλα
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση

Για τα ρολά κανέλας
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια φόρμα για μάφινς και αφήνετε στην άκρη.
Αλευρώνετε τον πάγκο εργασίας για να μην κολλήσει το φύλλο. Ανοίγουμε λίγο το φύλλο με τον πλάστη σε πάχος μισό εκατοστό.

Στη συνέχεια βουτυρώνετε τη ζύμη με και πασπαλίστε με μαύρη ζάχαρη και κανέλα. Ρολάρετε προσεκτικά τη ζύμη σε ρολό και τη κόβετε σε κομμάτια ανά 2 εκ με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Τοποθετήστε τα ρολά ζύμης στη φόρμα για μάφιν.
Ψήστε για 12-14 λεπτά ή μέχρι τα ψωμάκια να ροδίσουν ελαφρά . Αφήστε να κρυώσουν για περίπου 5 λεπτά και πασπαλίζετε με το γλάσο.

Για το γλάσο
Χτυπάμε μαζί σιρόπι σφενδάμου και το γάλα σε ένα μικρό μπολ . Ανακατέψτε μαζί με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

Comments