Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Ανάμεικτη σαλάτα με ροκφόρ, πεκάν και αχλάδι


Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 ½ κούπα κόκκινα και μαύρα κεράσια (κονσέρβα) χωρίς κουκούτσι και κομμένα στη μέση
2 κουταλιές του γλυκού μέλι
2 κουταλιές του γλυκού χυμό λεμόνι
¼ κουταλιά του γλυκού κανέλα
Σπρέι λαδιού ή ελαιόλαδο
1 κούπα πεκάν ή καρύδια
1 ώριμο αχλάδι κομμένο σε φέτες
¼ της κούπας ροκφόρ
4 κούπες ανάμεικτη σαλάτα (σπανάκι, λόλα πράσινη, κόκκινη, μαρούλι)
3 κούπες ραντίτσιο κομμένο σε φέτες

Για το ντέσινγκ
2 κουταλιές της σούπας μέλι
κουταλιές της σούπας βαλσαμικό ξίδι
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα κεράσια μαζί με το μέλι, χυμό λεμόνι και κανέλα. Λαδώστε ένα ταψί και αραδιάστε το μείγμα με τα κεράσια στο ταψί. Ψήνετε για 20 – 25 λεπτά στραγγίζοντας τα κεράσια 2 με 3 φορές όσο ψήνετε.

Αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν μέχρι να σερβίρετε.
Όσο ο φούρνος είναι ζεστός ρίχνετε τα καρύδια ή πεκάν σε ένα ταψί και ψήστε τα για περίπου 5 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα υλικά για το ντρέσινγκ και αφήνετε στην άκρη.

Σε μια σαλατιέρα ρίχνετε την ανάμεικτη σαλάτα μαζί με το ραντίτσιο, το αχλάδι κομμένο σε φέτες, τα κεράσια, τα καρύδια ή πεκάν και το ροκφόρ θρυμματισμένο. Ραντίστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ, αλατοπιπερώστε και σερβίρετε.

Comments