Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Σαλάτα με κολοκύθα, λαχανίδα και σπόρους ροδιού


Υλικά

Για 2 άτομα

2 με 3 φύλλα λαχανίδας χοντροκομμένα
½ κολοκύθα μικρή κομμένη σε φέτες (μισοφέγγαρο)
1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι μήλου
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1-2 κουταλιές της σούπας σπόρους ροδιού
1-2 κουταλιές της σούπας φουντούκια
αλατοπίπερο

 

Εκτέλεση

Κόβετε την κολοκύθα κατά μήκος και έπειτα κόβετε τη μισή σε φέτες (μισοφέγγαρο).
Στη συνέχεια αραδιάζετε τις φέτες κολοκύθας σε ένα ταψί, ραντίστε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190-200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

Στα 5 τελευταία λεπτά προσθέστε τα φουντούκια στο ταψί.
Στη συνέχεια αφήνετε τις φέτες κολοκύθας να κρυώσουν σε δροσερό μέρος.

Στη συνέχεια κόβετε τη λαχανίδα σε χοντρά κομμάτια και ρίξτε τη σε μια σαλατιέρα.
Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι, ραντίστε με ελαιόλαδο και ξίδι.
Προσθέστε τις φέτες κολοκύθας, τα φουντούκια μαζί με τους σπόρους ροδιού.

Comments