Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Σαλάτα με κολοκύθα, λαχανίδα και σπόρους ροδιού


Υλικά

Για 2 άτομα

2 με 3 φύλλα λαχανίδας χοντροκομμένα
½ κολοκύθα μικρή κομμένη σε φέτες (μισοφέγγαρο)
1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι μήλου
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1-2 κουταλιές της σούπας σπόρους ροδιού
1-2 κουταλιές της σούπας φουντούκια
αλατοπίπερο

 

Εκτέλεση

Κόβετε την κολοκύθα κατά μήκος και έπειτα κόβετε τη μισή σε φέτες (μισοφέγγαρο).
Στη συνέχεια αραδιάζετε τις φέτες κολοκύθας σε ένα ταψί, ραντίστε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190-200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

Στα 5 τελευταία λεπτά προσθέστε τα φουντούκια στο ταψί.
Στη συνέχεια αφήνετε τις φέτες κολοκύθας να κρυώσουν σε δροσερό μέρος.

Στη συνέχεια κόβετε τη λαχανίδα σε χοντρά κομμάτια και ρίξτε τη σε μια σαλατιέρα.
Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι, ραντίστε με ελαιόλαδο και ξίδι.
Προσθέστε τις φέτες κολοκύθας, τα φουντούκια μαζί με τους σπόρους ροδιού.

Comments