Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Ατομικά πιτσάκια

Υλικά

1 πακέτο ζύμη σφολιάτα
250 γραμμάρια κίτρινο τυρί τριμμένο από το χοντρό μέρος του τρίφτη
200 γραμμάρια μανιτάρια
40 γραμμάρια κουκουνάρι καβουρδισμένο
4-5 κουταλιές της σούπας κρασί λευκό
2 κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες, ψιλοκομμένα
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1-2 κουταλιές της σούπας ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα( θυμάρι, βασιλικός, μαϊντανός)



Εκτέλεση

Ένας εύκολος τρόπος να φτιάξετε ατομικά πιτσάκια με ζύμη σφολιάτα...


Αρχικά βγάζουμε τη σφολιάτα από την κατάψυξη ή το ψυγείο και την αφήνουμε να ξεπαγώσει.

Κόβουμε τα φύλλα της σφολιάτας σχηματίζοντας τετράγωνους δίσκους και διπλώνουμε ελαφρά προς τα μέσα τις άκρες για να δημιουργήσουμε θήκες.Στην ουσία δηλαδή δίνουμε μορφή στη ζύμη και φτιάχνουμε τετράγωνα ατομικά πιτσάκια σε όποια διάσταση επιθυμούμε.

Με αυτά τα υλικά μπορούμε να φτιάξουμε περίπου 20 ατομικά πιτσάκια.

Ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το μισό από το ελαιόλαδο, ανοίγουμε τη φωτιά και περιμένουμε να ζεσταθεί.

Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε μέσα τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε.

Προσθέτουμε 4-5 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί και αλατοπιπερώνουμε.

Αφήνουμε τα μανιτάρια να βράσουν για 10 λεπτά με το κρασί μέχρι να εξατμιστούν εντελώς τα υγρά.

Στο χρόνο αυτό αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά.

Στη συνέχεια αφήνουμε τα μανιτάρια να κρυώσουν.

Σε ένα άλλο τηγάνι,ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, σοτάρουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού.

Αφού σοταριστούν, τις βάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας το οποίο θα απορροφήσει τη μεγάλη ποσότητα λαδιού και τα κρεμμύδια δεν θα είναι τόσο λιπαρά.

Απλώνουμε πάνω σε κάθε κομμάτι σφολιάτας λίγη μουστάρδα, λίγα μανιτάρια και μια ποσότητα από το τριμμένο κίτρινο τυρί.

Τέλος, από πάνω τοποθετούμε 3-4 ροδέλες κρεμμυδιού.

Προθερμαίνουμε το φούρνο.

Βάζουμε τα ατομικά πιτσάκια να ψηθούν στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσουν.

Γαρνίρουμε με το καβουρδισμένο κουκουνάρι και σερβίρουμε.

Comments