Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Πολύχρωμη σαλάτα με φινόκιο και ραντίτσιο

Υλικά

Για 2-4 άτομα

50 γραμμάρια καρύδια (1/2 φλιτζάνι)
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 1/2 κουταλιά της σούπας ξίδι 
80ml (1/3 φλιτζάνι) ελαιόλαδο
2 ραντίτσιο ψιλοκομμένα
2 κεφαλάκια φινόκιο ψιλοκομμένα
1 πράσινο μήλο τριμμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
Φλούδες παρμεζάνας


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ρίχνετε τα καρύδια σε ένα ταψί και ψήνετε για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Για τη σαλάτα
Σε μια σαλατιέρα ρίχνετε το ραντίτσιο, το ψιλοκομμένο φινόκιο, το μήλο τριμμένο, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα  και τα καρύδια. Ραντίστε το ντρέσινγκ ανακατεύετε και σερβίρετε με φλούδες παρμεζάνας.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε  τη μουστάρδα μαζί με το ξύδι, αλατοπιπερώστε και ανακατεύετε καλά.

Comments