Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Πολύχρωμη σαλάτα με φινόκιο και ραντίτσιο

Υλικά

Για 2-4 άτομα

50 γραμμάρια καρύδια (1/2 φλιτζάνι)
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 1/2 κουταλιά της σούπας ξίδι 
80ml (1/3 φλιτζάνι) ελαιόλαδο
2 ραντίτσιο ψιλοκομμένα
2 κεφαλάκια φινόκιο ψιλοκομμένα
1 πράσινο μήλο τριμμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
Φλούδες παρμεζάνας


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ρίχνετε τα καρύδια σε ένα ταψί και ψήνετε για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Για τη σαλάτα
Σε μια σαλατιέρα ρίχνετε το ραντίτσιο, το ψιλοκομμένο φινόκιο, το μήλο τριμμένο, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα  και τα καρύδια. Ραντίστε το ντρέσινγκ ανακατεύετε και σερβίρετε με φλούδες παρμεζάνας.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε  τη μουστάρδα μαζί με το ξύδι, αλατοπιπερώστε και ανακατεύετε καλά.

Comments