Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

La Suite Lounge : Το πιο ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Αθήνας


Λίγα μόλις μέτρα από την Δεξαμενή στο Κολωνάκι, στο 6ο όροφο του ιστορικού ξενοδοχείου St George Lycabettus, βρίσκεται το La Suite Lounge Restaurant. Ένα εστιατόριο δημιουργικής ελληνικής κουζίνας όπου o executive chef μας Βασίλης Μήλιος δημιουργεί πιάτα υψηλής γαστρονομίας χρησιμοποιώντας ελληνικά προϊόντα με ονομασία προέλευσης. Στο La Suite Loungeμπορείτε να απολαύσετε την μοναδική θέα της Αθήνας, από το μεσημέρι ως αργά το βράδυ, πίνοντας ένα από τα made in Greece cocktails αλλά και δοκιμάζοντας «Greek finger bites». Κατάλληλο γιαεπαγγελματικό γεύμα, μια ρομαντική βραδιά αλλά και για καλό brunch στην Αθήνα, το La Suite Lounge θα σας αποζημιώσει με τα νόστιμα πιάτα και τις προσιτές τιμές του.



Comments