Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Γιουβέτσι με πλιγούρι και θαλασσινά


Υλικά

200 gr. πλιγούρι
500 gr. διάφορα θαλασσινά (μύδια, γαρίδες, χταπόδι, καλαμάρι)
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
2 ντομάτες
200 ml. κρασί λευκό
1 κουταλάκι του γλυκού νοστιμιά Maggi
1 ½ κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Βασιλικό ή μαϊντανό
5-6 ντοματίνια

 

Εκτέλεση

Αυτό το γεμάτο νοστιμιά γιουβέτσι πραγματικά δεν παίζεται και θα γίνει το αγαπημένο σας όλο το καλοκαίρι. Είναι επίσης είναι το τέλειο φαγητό για το ταπεράκι του γραφείου αλλά και για ένα γεύμα με αγαπημένα πρόσωπα!

Αν χρησιμοποιήσουμε χταπόδι το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει και το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, τα μύδια τα αχνίζουμε για μερικά λεπτά, το ίδιο και τις γαρίδες.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις ντομάτες.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή πλατιά κατσαρόλα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο τα καλαμαράκια, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το πλιγούρι, την νοστιμιά Maggi και τα υπόλοιπα θαλασσινά, εκτός από τα μύδια.

Συνεχίζουμε να βράζουμε το φαγητό μας ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι, σύμφωνα με τα γούστα μας, αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον καυτό νερό.

Τέλος προσθέτουμε τα μύδια και ψιλοκομμένο μαϊντανό, διορθώνουμε το αλάτι, προσθέτουμε πιπέρι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε με ντοματίνια και βασιλικό ξερό.

Comments