Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Γιουβέτσι με πλιγούρι και θαλασσινά


Υλικά

200 gr. πλιγούρι
500 gr. διάφορα θαλασσινά (μύδια, γαρίδες, χταπόδι, καλαμάρι)
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
2 ντομάτες
200 ml. κρασί λευκό
1 κουταλάκι του γλυκού νοστιμιά Maggi
1 ½ κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Βασιλικό ή μαϊντανό
5-6 ντοματίνια

 

Εκτέλεση

Αυτό το γεμάτο νοστιμιά γιουβέτσι πραγματικά δεν παίζεται και θα γίνει το αγαπημένο σας όλο το καλοκαίρι. Είναι επίσης είναι το τέλειο φαγητό για το ταπεράκι του γραφείου αλλά και για ένα γεύμα με αγαπημένα πρόσωπα!

Αν χρησιμοποιήσουμε χταπόδι το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει και το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, τα μύδια τα αχνίζουμε για μερικά λεπτά, το ίδιο και τις γαρίδες.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις ντομάτες.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή πλατιά κατσαρόλα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο τα καλαμαράκια, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το πλιγούρι, την νοστιμιά Maggi και τα υπόλοιπα θαλασσινά, εκτός από τα μύδια.

Συνεχίζουμε να βράζουμε το φαγητό μας ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι, σύμφωνα με τα γούστα μας, αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον καυτό νερό.

Τέλος προσθέτουμε τα μύδια και ψιλοκομμένο μαϊντανό, διορθώνουμε το αλάτι, προσθέτουμε πιπέρι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε με ντοματίνια και βασιλικό ξερό.

Comments