Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Λάβα κέικ


Υλικά

Για 2-4 άτομα

250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γραμμάρια ζάχαρη
250 γραμμάρια κουβερτούρα
250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
6 αυγά
άχνη ζάχαρη

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, την κουβερτούρα σε κομμάτια από πάνω και τέλος,  τη ζάχαρη.  Όταν λιώσει το βούτυρο, τότε  με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε ζωηρά το μείγμα. Προσοχή, να μην κολλήσει η ζάχαρη στον πάτο. Γι' αυτό και τη προσθέτουμε τελευταία. Όταν πια σχηματιστεί μια σοκολατένια σάλτσα, κατεβάζουμε από την εστία.

Μεταφέρουμε τη γλυκιά σως στον κάδο του μίξερ και αρχίζουμε να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι καλά κοσκινισμένο και τα αβγά ένα-ένα. Χτυπάμε λίγη ώρα, μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος χυλός.
Στη συνέχεια βουτυρώνουμε μια φόρμα στρογγυλή για κέικ και την αλευρώνουμε ελαφρώς.

Περνάμε τον χυλό στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις (πάνω – κάτω) για 12 λεπτά ή σε αέρα για 8 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει, μετά το αναποδογυρίζουμε προσεκτικά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Comments