Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Κεφτεδάκια με λευκή σάλτσα


Κεφτεδάκια

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι, σε κύβους
1 κιλό κιμά
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο μαϊντανό
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 φλιτζάνι ψίχουλα
1/4 φλιτζάνι γάλα
2 μεγάλα αυγά

Σάλτσα
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια ζωμό κρέατος
1/4 φλιτζάνι βαριά κρέμα
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
Οδηγίες

Κεφτεδάκια

Σε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά, ριχνετε βούτυρο. Όταν λιωσεί, προσθέστε ψιλοκομμένα κρεμμύδια και μαγειρέψτε τα περίπου 4-5 λεπτά. Αφαιρέστε από τη θερμότητα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε μαγειρεμένα κρεμμύδια, κιμά, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, σκόνη σκόρδου, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο, ψωμί, γάλα και αυγά. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα συστατικά. Σχηματίστε σε μπάλες (θα πρέπει να πάρετε περίπου 24 κεφτεδάκια).

Σε ένα τηγάνι  σε μέτρια φωτιά, τηγανίστε τα κεφτεδάκια μέχρι να γίνουν καφε, περιστρέφοντας περιστασιακά για να εξασφαλιστεί η ομαλή ροδέλα. Ένα κεφτεδάκι θα είναι έτοιμο να γυρίσει όταν ανασηκώνεται εύκολα από το τηγάνι. Αν κολλήσει, δεν είναι έτοιμο να γυρίσει ακόμα. Το Browning πρέπει να διαρκέσει περίπου 10 λεπτά ανά παρτίδα. Αφαιρέστε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι και αφήστε τα στην άκρη.

Σάλτσα

Προσθέστε το βούτυρο στο τηγάνι. Μόλις λειώσει, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε, μαγειρεύοντας για ένα λεπτό. Σταδιακά χτυπάμε το ζωμό κρέατος και αφήνουμε να σιγοβράστε. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, στη συνέχεια μαγειρέψτε για περίπου 2 λεπτά. Μετά ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.
Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή. Επιστρέψτε τα κεφτεδάκια για τηγάνισμα με σάλτσα. Μαγειρέψτε, αποκαλυφθεί για άλλα 10-15 λεπτά (ή μέχρι να μαγειρευτούν τα κεφτεδάκια), ανακατεύοντας περιστασιακά.

Comments