Skip to main content

Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Clear Coffee: Ενέργεια, χωρίς λεκέδες στα δόντια

Έχει την όψη νερού, αλλά είναι καφές

Είστε λάτρης του καφέ; Το αγαπημένο σας πρόσωπο παραπονιέται για τους λεκέδες που αφήνει στα δόντια σας (ενώ εκείνο, όταν χαμογελάτε, θέλει να βλέπει μια ζώνη μαργαριτάρια);
Ε, η λύση είναι πλέον στα πόδια μας.
Βεβαίως, προς το παρόν, η λύση είναι στο Λονδίνο (και σε λίγο εμφανίζεται στον Καναδά). Αλλά, αργά ή γρήγορα θα έρθει κι εδώ.
Λέγεται «Clr Cff» (Clear Coffee). Έχει την όψη νερού, αλλά είναι καφές. Είναι εμφιαλωμένος, πίνεται κρύος ή σε κοκταίηλ. Οι φιάλες είναι μεγάλες, μπορούν να κρατήσουν μια ολόκληρη μέρα. Η γεύση είναι δυνατή. Ικανοποιεί τους καφεπότες (προσοχή, τους καφεπότες όχι τους θεριακλήδες), όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Την εταιρεία CLR CFF ίδρυσε ο Σλοβάκος David Nagy και ο αδελφός του ο Adam, όταν ζούσαν στο Λονδίνο. Ο «Διάφανος Καφές» παρασκευάζεται από κόκκους ποικιλίας Arabica και νερό, με μυστικές μεθόδους «που χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά» (όπως εξηγούν οι εφευρέτες). Όχι χημικά πρόσθετα, όχι γλυκαντικές ουσίες, όχι γεύσεις (τύπου φουντούκι, βανίλια και συναφή).
Οι αδελφοί Nagy εξήγησαν στην «The Evening Standard» ότι «ήμασταν γεροί καφεπότες. Όπως πολλοί άλλοι, παλεύαμε με τους λεκέδες στα δόντια που δημιουργούσε ο καφές. Δεν υπήρχε κάτι στην αγορά να ικανοποιήσει τις ανάγκες μας, κι έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τη δική μας συνταγή».
Ύστερα από πειράματα τριών μηνών, τελειοποίησαν ένα ποτό του οποίου η γεύση είναι σαν ενός κρύου καφέ που έχει βγει από καφετιέρα. Σε κάθε φιάλη, περίπου 100 γραμμάρια καφεΐνης, λίγο περισσότερο από την καφεΐνη που έχει μια νορμάλ κούπα καφέ.
Enjoy.

Comments