Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Κέικ βανίλια με επικάλυψη λευκής σοκολάτας


Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για το κέικ
1 φλιτζάνι τριμμένη καρυδόψιχα
125 γραμμάρια βούτυρο
2 αυγά
1 βανίλια σε σκόνη
1 πορτοκάλι (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του)
250 γραμμάρια ζάχαρη
½ φλιτζάνι γάλα
250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για την επικάλυψη
300 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο

 

Εκτέλεση

Για το κέικ
Βγάζουμε τα αυγά από το ψυγείο και τα αφήνουμε λίγο ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Αρχικά, βάζουμε στον κάδο του μίξερ 125 γραμμάρια βούτυρο και 250 γραμμάρια ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε 2 αυγά και ½ φλιτζάνι γάλα και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά για ένα με δύο λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε 250 γραμμάρια αλεύρι,1 φλιτζάνι τριμμένη καρυδόψιχα,τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Αλευρώνουμε και αλείφουμε με λίγο βούτυρο μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο.
Βάζουμε το κέικ να ψηθεί στους 175 βαθμούς για 50 λεπτά.

Όταν ψηθεί τη βγάζουμε από το φούρνο.
Μέχρι να κρυώσει και να μπορέσουμε να τη σερβίρουμε ετοιμάζουμε την επικάλυψη

Για την επικάλυψη
Ψιλοκόβουμε την λευκή σοκολάτα.
Τη μεταφέρουμε σε μπεν μαρί και τη λιώνουμε.

Μόλις λιώσει,προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι και ανακατεύουμε.
Καλύπτουμε το κέικ με την επικάλυψη της λευκής σοκολάτας.

Comments