Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες και μαρμελάδα λεμόνι


Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τη μαρμέλαδα λεμόνι
200 γραμμάρια χυμός λεμονιού
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
40 γραμμάρια soy sauce
3 φασόλι βανίλιας

Για το κοτόπουλο
1 ολόκληρο κοτόπουλο Νιτσιάκος
30 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Για τις πατάτες
800 γραμμάρια πατάτες baby, πλυμένες, με την φλούδα
2 κλωνάρι δεντρολίβανο, καθαρισμένο και πλυμένο
200 γραμμάρια ελαιόλαδο
40 γραμμάρια κονφί λεμόνι, ψιλοκομμένο (ακολουθεί συνταγή)
αλάτι, πιπέρι

Για το κονφί λεμόνι
15 λεμόνια
2 κουταλιές του γλυκού αλάτι ημίχονδρο
30 γραμμάρια κόλιανδρος σε κόκκους
Νερό

 

Εκτέλεση

Για τη μαρμελάδα λεμόνι
Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το χυμό και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε στην άκρη. Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τη βανίλια στη μέση κατά μήκος και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο σιρόπι, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σόγια και ανακατεύουμε. Αν η μαρμελάδα μας είναι πολύ αραιή βράζουμε για άλλα 5 λεπτά

Για το κοτόπουλο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Αλείφουμε το κοτόπουλο Νιτσιάκος με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα.

Βγάζουμε το κοτόπουλο Νιτσιάκος από το φούρνο και με ένα πινέλο το αλείφουμε με τη μαρμελάδα. Ξαναβάζουμε στον φούρνο για 5 λεπτά, μέχρι να κάνει μια ωραία καραμέλα

Για τις πατάτες
Σε ταψί, τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το κονφί λεμόνι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Τα βάζουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 15-20 λεπτά.

Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις τοποθετούμε σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε και σουρώνουμε το περιττό λίπος.

Προσθέτουμε το κονφί λεμόνι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με το κοτόπουλο Νιτσιάκος.


Για το κονφί λεμόνι
Χαράζουμε τα λεμόνια, κάνοντας τομές με ένα μαχαίρι με κατεύθυνση από το κοτσάνι προς την ουρά. Οι τομές πρέπει να είναι βαθιές άλλα χωρίς να διαλυθεί το λεμόνι.
Σε μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό ρίχνουμε τα λεμόνια για 20 δευτερόλεπτα. Με μια τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και πάγο.

Αλλάζουμε νερό στην κατσαρόλα και επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές, έτσι ώστε να ξεπικρίσουμε τη φλούδα των λεμονιών.
Καλύπτουμε τον πάτο ενός μπολ που να χωράει όλα τα λεμόνια σε μια στρώση με αρκετό αλάτι και τον κόλιανδρο.

Μεταφέρουμε τα λεμόνια στο μπολ και καλύπτουμε με το υπόλοιπο αλάτι. Τα λεμόνια πρέπει να είναι τελείως καλυμμένα. Κλείνουμε με καπάκι και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο.
Μετά από σαράντα ημέρες τα λεμόνια είναι έτοιμα.

Παίρνουμε ένα το κόβουμε στα τέσσερα και με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τη σάρκα και το άσπρο μέρος της φλούδας. Κρατάμε και χρησιμοποιήσουμε μόνο το κίτρινο μέρος της φλούδας.

Comments