Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Πανεύκολη πατατόπιτα φούρνου με λουκάνικο και πράσο



ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

16 μεγάλα αυγά
1 1/4 φλιτζάνια κρέμα γαλακτος
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι συν περισσότερο
3/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο αλατισμένο
340 γραμμάρια φρέσκα λουκάνικα
2 φλιτζάνια κομμένα πράσα, μόνο λευκά και ανοιχτό πράσινα μέρη
2 πατάτες (1 1/2 κιλά), ξεφλουδισμένες, βρασμένες, τεμαχισμένες, ελαφρώς συμπιεσμένες
1 κιλό κατεψυγμένο σπανάκι χοντρικά κομμένο
1 1/2 φλυτζάνι (4 ουγκιές) τριμμένη γραβιέρα
1/2 φλιτζάνι (1 1/2 ουγκιές) τριμμένη παρμεζάνα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Τοποθετήστε τη σχάρα του φούρνου στο πάνω μέρος και προθερμαίνετε στους 180 βαθμούς. Χτυπήστε τα αυγά, την κρέμα, το αλάτι 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού και το πιπέρι 3/4 κουταλάκι του γλυκού σε ένα μεγάλο μπολ. Αφήνετε στην άκρη.

Λιώστε 1 κουταλιά σούπας βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέστε λουκάνικα και μαγειρέψτε, γυρίζοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν παντού, περίπου 10 λεπτά.
Λιώστε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε πατάτες, που απλώνεται σε ομοιόμορφο στρώμα. Μαγειρέψτε χωρίς ανάδευση μέχρι ο πυθμένας και οι άκρες να γίνουν χρυσοκαστανά, περίπου 10 λεπτά.

Αφαιρείτε τις πατάτες από την κατσαρόλα. Λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε κατσαρόλα. Μετακινήστε τη τηγανιτά πατάτα σε κατσαρόλα, μαυρισμένη προς τα πάνω. μαγειρέψτε έως ότου ο πυθμένας είναι χρυσοκίτρινος, περίπου 10 λεπτά.
Σε ένα μπολ ρίχνετε το σπανάκι, πράσα και λουκάνικα πάνω σε πατάτας, το καθένα σε ένα ομαλό στρώμα. Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι, στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα αυγών. Πασπαλίστε και τα δύο τυριά.

Αδειάζετε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 35 – 40 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Comments