Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Φτιάξτε νηστίσιμα μπράουνις


Υλικά

Για 4-6 άτομα

1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γραμμάρια κουβερτούρα σοκολάτα ψιλοκομμένη
2/3 κούπας ηλιέλαιο
2 1/2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/4 κούπα ταχίνι
1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
100 γραμμάρια δάκρυα σοκολάτας

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο μαζί με τη σοκολάτα μέχρι να λιώσουν. Αφαιρείτε από την εστία την κατσαρόλα. Με μια ξύλινη κουτάλα ρίχνετε στο μείγμα σοκολάτας τη  ζάχαρη, το ταχίνι, ξύσμα πορτοκαλιού, χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Στη συνέχεια προσθέστε τα δάκρυα σοκολάτας και απλώστε το σε ένα τετράγωνο ταψί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Τέλος αφήνετε τα μπράουνις να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Comments