Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Φτιάξτε νηστίσιμα μπράουνις


Υλικά

Για 4-6 άτομα

1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γραμμάρια κουβερτούρα σοκολάτα ψιλοκομμένη
2/3 κούπας ηλιέλαιο
2 1/2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/4 κούπα ταχίνι
1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
100 γραμμάρια δάκρυα σοκολάτας

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο μαζί με τη σοκολάτα μέχρι να λιώσουν. Αφαιρείτε από την εστία την κατσαρόλα. Με μια ξύλινη κουτάλα ρίχνετε στο μείγμα σοκολάτας τη  ζάχαρη, το ταχίνι, ξύσμα πορτοκαλιού, χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Στη συνέχεια προσθέστε τα δάκρυα σοκολάτας και απλώστε το σε ένα τετράγωνο ταψί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Τέλος αφήνετε τα μπράουνις να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Comments