Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Που θα βγείτε στο κέντρο της Αθήνας για φαγητό

Βγηκαμέ έξω και σας προτείνουμε απίστευτα μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας με καλό και οικονομικό φαγητό. Εξωτικές αυλές, ατμοσφαιρικά μαγαζιά και υπέροχα πιάτα με υπογραφές γνωστών Chef σας υπόσχονται να περάσετε μια βραδιά όνειρό!


333 & Chef’s Workshop


Το εστιατόριο 333 & Chef’s Workshop στο Σύνταγμα είναι ένας νέος  χώρος που προσφέρει μεσογειακή fusion κουζίνα που βασίζεται στην εποχικότητα. Το 333 ξεκινά από το πρωί με καφέ που έρχεται παρέα με beignet από τη Νέα Ορλεάνη, ενώ από νωρίς σερβίρεται και brunch με συνταγές με pancakes, beignet και εκπληκτικά steak sandwich. Ο καφές είναι Taf, προσφέρονται και θεματικές ποικιλίες καφέ από χώρες όπως η Αιθιοπία και η Κόστα Ρίκα, ενώ υπάρχουν και πρωτοποριακές εκχυλίσεις φίλτρου με head barrista τον Αντώνη Παρασύρη.


Τα ηνία της κουζίνας έχει αναλάβει ο Head chef Νίκος Μικρόπουλος μαζί με ομάδα άλλων πέντε έμπειρων chef, ενώ την πρόταση συμπληρώνει μια λίστα με οργανικά-βιολογικά κρασιά από τον ελληνικό και το διεθνή αμπελώνα που υπογράφει ο sommelier Σπύρος Νομικός. Το βράδυ μπορείτε να απολαύσετε και δροσερά cocktail από τους Ξενοφώντα Σόφτη και Θανάση Τακίρη, όπου χρησιμοποιούνται μοναδικά homemade υλικά όπως μαρμελάδες γιαγιάδων από Ικαρία. Ανακαλύψτε τη νόστιμη πλευρά της Αθήνας σε έναν χώρο που λειτουργεί όλη μέρα για gourmet απολαύσεις.


 Athens Beer 

Το εστιατόριο Athens Beer στην οδό Νίκης 20 στο Σύνταγμα είναι μια νέα μπυραρία στο κέντρο της Αθήνας, Πρόκειται για έναν μοντέρνο και φιλόξενο χώρο, όπου κυριαρχούν το τούβλο και το ξύλο. Εδώ θα βρείτε 85 είδη μπύρας από όλον τον κόσμo για να γευτείτε και να ανακαλύψετε τις ιδιαίτερες γεύσεις τους, σε συνδυασμό με μεζέδες, σπέσιαλ πιάτα και μεσογειακή κουζίνα. Δοκιμάστε μανιτάρια γεμιστά, ζυμαρικά και πίτσες, κοτόπουλο μετσοβόνε, γεμιστό μπιφτέκι, χοιρινό κότσι με αρωματικά βότανα και πολλές ακόμα σπεσιαλιτέ ιδανικές για τις αγαπημένες σας μπύρες. Αν ψάχνετε μια μοναδική μπυραρία στο κέντρο της Αθήνας, όπου θα απολαύσετε ποιοτικό και φθηνό φαγητό.


V4 Dante

Το ιταλικό εστιατόριο V4 Dante, μετά από τα καλοκαίρια του στις Σπέτσες, μετακόμισε στην οδό Βουκουρεστίου, στο κέντρο της Αθήνας. Το V4 Dante, με την δυνατή ομάδα του, υπό τον σεφ Βασίλη Αμπατζίδη, το εκλεπτυσμένο σέρβις και τις εξαιρετικές γεύσεις, προσφέρει στους επισκέπτες του μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία.

   Η κουζίνα του αγαπά τις κλασικές ιταλικές γεύσεις, όπως εξαιρετική πάστα, ριζότο και τα κρεατικά και πιάτα που ξεχωρίζουν είναι το vitello tonnato, το μοσχαρίσιο ταρτάρ με αβγό ποσέ, την κοτολέτα alla Milanese, την bistecca alla Fiorentina και άλλα.  Επισκεφθείτε το εστιατόριο V4 Dante για ένα πλούσιο ιταλικό γεύμα στο κέντρο της Αθήνας.


 Jazz Point

Είμαι "Jazz" σημαίνει σκέφτομαι ελεύθερα, αυτοσχεδιάζω στα δύσκολα, επικοινωνώ και εκφράζομαι με κάθε ευκαιρία. Και η Αθήνα είναι Jazz γιατί έχει το Jazz Point, το πρώτο κατάστημα που αφιερώνεται αποκλειστικά στον κόσμο της τζαζ για να φέρει κοντά σε όλους, μυημένους και μη, μία άλλη στάση ζωής.

H επιλογή για όποιον θέλει να απολαύσει τον καφέ του, το πρωϊνό, το brunch του, να πιει ένα ποτήρι κρασί ή τσίπουρο, να γευματίσει, να χαλαρώσει με ένα ποτό οποιαδήποτε ώρα της ημέρας!


Αιόλου 68

Όταν τρεις φίλοι μοιράζονται τις γνώσεις τους και την αγάπη τους για κομψή γαστρονομία, τότε το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μόνο ακαταμάχητο. Το "Αιόλου 68" είναι μια μοναδική εμπειρία θαλασσινών στο κέντρο της Αθήνας, με πολλές καλοκαιρινές διακοσμήσεις που σας κάνουν να νιώσετε σαν να βρίσκεστε σε ένα ελληνικό νησί. Το υπέροχο μενού προσφέρει φρέσκα μεσογειακά θαλασσινά με ελληνικά βότανα, αλλά δεν αφήνει κατά μέρος τους λάτρεις του κρέατος, αφού οι ιδιοκτήτες είναι ικανοί και στις δύο κουζίνες. Για την καλοκαιρινή σεζόν η "Αιόλου 68" σερβίρει επιλεγμένα πιάτα και εκλεκτά κρασιά στην πιο δροσερή και χαριτωμένη αυλή.

Comments