Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Φτιάξτε μυρωδάτο πασχαλινό τσουρέκι


Υλικά

Για 4-6 άτομα

25 γραμμάρια μαγιά μπύρας
½ φλυτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα
4 φλιτζάνια τσαγιου αλεύρι σκληρό
2 κουταλιές τησ σούπας κοφτές ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
¾ από φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
2 αυγά
2 κρόκους αυγών

 

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά με το γάλα, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι και 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό ζάχαρη.

Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε χλιαρό μέρος περίπου μια ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Βάζουμε σε ένα μπολ το υπόλοιπ αλεύρι, την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλάτι.

Τρίβουμε μέσα το βούτυρο, τα αυγά, τους κρόκους των αυγών ( αφού τους χτυπήσουμε ) και την έτοιμη μαγιά.

Ζυμώνουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, μέχρι να γίνει λεία και να αποκτήσει ελαστικότητα.

Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να μείνει σε χλιαρό μέρος περίπου 2 ώρες.

Όταν διπλασιαστεί σε όγκο, την ξαναζυμώνουμε μερικά λεπτά.

Σε αυτό το σημείο η ζύμη είναι έτοιμη για να την χρησιμοποιήσουμε.


Αφού φουσκώσει την πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα που θέλουμε να δώσουμε στο τσουρέκι και την τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί αφήνοντας το ταψί για μια με δύο ώρες να φουσκώσει (σκεπάζουμε με πετσέτα ή λαδόχαρτο).

Αλείφουμε με κρόκο αυγού την επιφάνεια των τσουρεκιών και τα πασπαλίζουμε με αμύγδαλα φιλέ ή/και σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, σε χαμηλή θέση στο φούρνο με αντιστάσεις πάνω και κάτω, για περίπου 40-45 λεπτά.

Με τη ζύμη αυτή μπορούμε να φτιάξουμε τσουρέκι, μπριός, πιροσκί.

Αν θέλουμε να γίνει πιο γλυκειά προσθέτουμε ½ φλιτζάνι τσαγιού ακόμα ζάχαρη.

Comments