Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Τα καλύτερα τσιπουράδικα της πόλης με ιδιαίτερους μεζέδες

Οι περισσότεροι μεζέδες συνδυάζονται με τσίπουρο και όχι με κρασί που συνήθως γίνεται...

Βγήκαμε στα πιο κεντρικά σημεία της πόλης και σας προτείνουμε τα καλύτερα μαγαζιά για τσιπουρομεζέδες με μεράκι και απέραντο κέφι με ζωντανή μουσική!

Γ᾽αυτο αν δεν ξέρετε ακόμα που να πάτε για το Σαββατοκύριακο σας προτείνουμε αυτά τα μαγαζιά για περάσετε μια αξέχαστη βραδιά!


Παραμύθι

Το μεζεδοπωλείο Παραμύθι στον Πειραιά βρίσκεται στη Ζέα και προσφέρει νόστιμους μεζέδες. Σε έναν από τους πιο όμορφους πεζόδρομους της πόλης, το Παραμύθι σερβίρει ούζο αλλά και υπέροχο κρασί, παρέα με νόστιμους μεζέδες. Ο φωτεινός χώρος, με τα ζωντανά χρώματα και τα ιδιαίτερα διακοσμητικά στοιχεία, το ποδήλατο που κρέμεται από ψηλά είναι το σήμα κατατεθέν του εστιατορίου, δημιουργούν το πιο φιλόξενο περιβάλλον για εσάς και την παρέα σας. Δοκιμάστε τις πεντανόστιμες σπιτικές σπεσιαλιτέ κρεατικών που ετοιμάζονται καθημερινά και προσφέρονται σε καλές τιμές.


Τσιπουροκατάσταση


Οι οικοδεσπότες του μεζεδοπωλείου Τσιπουροκατάσταση στον Πειραιά, στον πεζόδρομο της οδού Καραΐσκου 131, καλωσορίζουν πάντα τον πελάτη με τσίπουρο και έναν κατάλογο μεζέδων και κυρίως πιάτων, άψογα προσαρμοσμένο στις ανάγκες του πελάτη για τη μέγιστη απόλαυση του φαγητού και της παρέας. Διαθέτει παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με όλες τις αγαπημένες συνταγές για τσίπουρο και κρασί.

Στην Τσιπουροκατάσταση δε θα εκπλαγείτε μόνο με τα καλοσερβιρισμένα πιάτα, άλλα και με το φιλόξενο περιβάλλον. Στον εσωτερικό χώρο, δύο επιπέδων, κυριαρχούν χρώματα απαλά, που συνδυάζονται με ξύλο, μικρές τοιχογραφίες καθώς και ιδιαίτερα προσεγμένο φωτισμό. Τις μέρες με καλό καιρό πρέπει να βιαστείτε για να προλάβετε κάποιο άδειο τραπέζι στον γραφικό πεζόδρομο, απολαμβάνοντας την περατζάδα στην κεντρική αγορά του Πειραιά. Αν ψάχνετε για καλό μεζεδοπωλείο στον Πειραιά, η Τσιπουροκατάσταση είναι η "κατάσταση" που πρέπει να ζήσετε με τη παρέα σας!


Ρακούν

To Ρακούν στα Εξάρχεια είναι ένα σύγχρονο μεζεδοπωλείο που λειτουργεί από το 2013. Προκειται για ένα στέκι για μεζέδες με μεγάλη ποικιλία στο κατάλογό του. Εκτός από τις παραδοσιακές ποικιλίες στο Ρακούν θα δοκιμάσετε, ντάκο , φρέσκιες σαλάτες, μανιτάρια γεμιστά με τυρί και μπέικον και πολλά άλλα νόστιμα πιάτα που θα συνοδευσουν άξια κρασί, τσίπουρο ή ρακόμελο.

Από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το βραδυ το Ρακούν είναι ανοιχτό για να απολαύσετε όμορφες στιγμές με την παρέα σας. Στα must try είναι η μαραθόπιτα και ο ντάκος ενώ αρκετές βραδιές θα διασκεδάσετε με ζωντανή μουσική.



Βολιώτικο Τσιπουράδικο

To Βολιώτικο Τσιπουράδικο στου Ψυρρή προσφέρει ελληνική κουζίνα και στεγάζεται σε ένα από τα παλαιότερα κτίρια της Αθήνας του 1862, στο τρίστρατο των οδών Τάκη, Ναυάρχου Αποστόλη και Λεπενιώτου. Ο χώρος, με σεβασμό στην αρχιτεκτονική της παλιάς Αθήνας, έχει διατηρήσει όλα τα στοιχεία που σε κάνουν να χαλαρώνεις σε ένα άνετο και φιλόξενο περιβάλλον μακριά από την κουραστική ζωή της πόλης. Θεωρείται ένα από τα καλά τσιπουράδικα στου Ψυρρή όπου μπορείς να απολαύσεις ένα μοναδικό γεύμα ή δείπνο.

Το μενού περιλαμβάνει εκλεκτούς μεζέδες από την πατρίδα του μάγειρα, τον Βόλο που συνοδεύονται ιδανικά με τσίπουρο, κρασί και άλλα ελληνικά αποστάγματα. Και τα υπόλοιπα ορεκτικά του καταλόγου παρασκευάζονται όλα με αγνά και φρέσκα υλικά και σπιτικές συνταγές που αναδεικνύουν τη νοστιμιά τους. Καθημερινά θα απολαύσετε και ζωντανή μουσική, που δένει μοναδικά με τον παραδοσιακό χώρο, όπου κυριαρχούν η πέτρα και τα επιβλητικά φωτιστικά.

Comments