Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Πέννες με πέστο λιαστής τομάτας


Υλικά

Για 4-6 άτομα

150 γραμμάρια λιαστές ντομάτες, χοντροκομμένες
100 γραμμάρια φρέσκο βασιλικό

 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

 ¼ φλιτζάνι καβουρδισμένο κουκουνάρι
1 κουταλιά της σούπας νιφάδες κόκκινο τσίλι
1 φλιτζάνι έξτρα ελαιόλαδο

 θαλασσινό αλάτι

 Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 3 κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα
1 συσκευασία ζυμαρικά σπαγγέτι

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα μακαρόνια για 8 λεπτά και μετά σταγγίζετε.

Στο μπλέντερ ανακατέψτε τις λιαστές ντομάτες, το βασιλικό, το σκόρδο, τα κουκουνάρια και νιφάδες τσίλι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.  Σιγά-σιγά προσθέστε το ελαιόλαδο και να συνεχίσει το ανακάτεμα μέχρι να γίνει πολτός. Μεταφορά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την παρμεζάνα. Ανακατέυετε τα μακαρόνια με το πέστο και σερβίρετε.

Comments