Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Πέννες με πέστο λιαστής τομάτας


Υλικά

Για 4-6 άτομα

150 γραμμάρια λιαστές ντομάτες, χοντροκομμένες
100 γραμμάρια φρέσκο βασιλικό

 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

 ¼ φλιτζάνι καβουρδισμένο κουκουνάρι
1 κουταλιά της σούπας νιφάδες κόκκινο τσίλι
1 φλιτζάνι έξτρα ελαιόλαδο

 θαλασσινό αλάτι

 Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 3 κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα
1 συσκευασία ζυμαρικά σπαγγέτι

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα μακαρόνια για 8 λεπτά και μετά σταγγίζετε.

Στο μπλέντερ ανακατέψτε τις λιαστές ντομάτες, το βασιλικό, το σκόρδο, τα κουκουνάρια και νιφάδες τσίλι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.  Σιγά-σιγά προσθέστε το ελαιόλαδο και να συνεχίσει το ανακάτεμα μέχρι να γίνει πολτός. Μεταφορά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την παρμεζάνα. Ανακατέυετε τα μακαρόνια με το πέστο και σερβίρετε.

Comments