Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Φιλέτο κοτόπουλο με ντοματίνια και μοτσαρέλα


Υλικά

Για 2-4 άτομα

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλο και πέτσα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κούπες ντοματίνια
10 μεγάλα φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
225 γραμμάρια φρέσκια μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες
Βαλσαμικό ξύδι

 

Εκτέλεση

Σε επιφάνεια κοπής αλατοπιπερώστε τα φιλέτα κοτόπουλο και αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.

Ρίχνετε τα φιλέτα κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρεύετε για 10 λεπτά την κάθε πλευρά με κλειστό καπάκι.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε άλλη μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σε μέτρια προς υψηλή εστία σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να βγάλει το άρωμα του.

Προσθέστε τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά, μέχρι τα ντοματίνια αρχίσουν να μαλακώνουν.
Κατεβάζετε από την εστία, ανακατεύετε με το βασιλικό.
Όταν το κοτόπουλο ψηθεί καλά μέσα και έξω προσθέστε στο τηγάνι τη μοτσαρέλα ψιλοκομμένη και το μείγμα με τα ντοματίνια, ζεσταίνετε για ακόμη 1 - 2 λεπτά. Τέλος σερβίρετε ραντίζοντας με βαλσαμικό ξύδι και σαλάτα.
 

Comments