Welcome to our website !

Cacio e pepe : Η πικάντικη μακαρονάδα της Ιταλίας

By March 16, 2018 , ,


Υλικά για 2 μερίδες
250-300 γρ. σπαγγέτι
Πεκορίνο Ρομάνο τριμμένο 6 κ.σ.
Παρμεζάνα τριμμένη 2 κ.σ.*
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (κατευθείαν από το μύλο)
Λίγο ελαιόλαδο 
1 κ.σ. ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι ( αν θες)
1-2 κούπες από το καυτό νερό που βράζουμε την πάστα



Εκτέλεση
1. Σε  νερό που βράζει ρίχνουμε τα σπαγγέτι για να βράσουν και παράλληλα αρχίζουμε την διαδικασία για την σάλτσα δίπλα από το μάτι της κουζίνας γιατί θα γίνονται συγχρόνως και οι δύο εργασίες.
2. 
Σε ένα ευρύχωρο μπωλ βάζουμε 4 καλές κουταλιές από το πεκορίνο. Παίρνουμε από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια λίγο παραπάνω από μισή κουτάλα νερό, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό ακόμη για να πετύχουμε τη κατάλληλη υφή.
3. 
Με τον μύλο τρίβουμε πιπέρι μες το μπωλ, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε το μείγμα και ανάλογα πόσο αλμυρό μας φαίνεται προσθέτουμε παρμεζάνα για να γλυκάνει, περίπου 2 κ.σ. μεγάλες, προσθέτουμε πολύ λίγο νερό ακόμα και ανακατεύουμε πάλι για ομογενοποίηση.
4. 
Εφόσον τα σπαγγέτι έχουν βράσει σύμφωνα με τα γούστα μας, με μια κουτάλα ζυμαρικών μεταφέρουμε τα σπαγγέτι, στραγγίζοντάς τα πάνω από την κατσαρόλα, στο μπωλ.
5. Τέλος, μ
ε μια πιρούνα και μια σπάτουλα για βοήθεια, ανακατεύουμε τα σπαγγέτι με την σάλτσα για να καλυφθούν με αυτή παντού και κατόπιν ρίχνουμε από μία καλή κουταλιά από το κάθε τυρί, πάλι ελάχιστο νερό και το ξύσμα από τη φλούδα λεμονιού για άρωμα. 

You Might Also Like

0 comments