Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Τιραμισού με irish cream


Υλικά

Για 4-6 άτομα

250 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
3 κουταλάκια του καφέ διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό
3 κουταλιές της σούπας Irish Cream (Baileys)
12 μπισκότα σαβαγιάρ
τριμμένη σοκολάτα ή κακάο

 

Εκτέλεση

Στο κάδο μίξερ ρίχνετε τα ασπράδια αυγών και χτυπήστε τα στη δυνατή σκάλα μέχρι να γίνει σφικτή μαρέγκα. Βάζετε τη μαρέγκα στο ψυγείο μέχρι να φτιάξετε την κρέμα. Για την κρέμα βάζετε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη στο κάδο του μίξερ και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές απαλό μείγμα. Στη συνέχεια προσθέστε το τυρί μασκαρπόνε και ανακατεύετε μαζί με το μείγμα αυγού στη δυνατή σκάλα μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα.

Βγάζετε τη μαρέγκα από το ψυγείο ρίχνετε τη μισή ποσότητα στο μείγμα κρέμας, διπλώνετε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να απορροφήσει η κρέμα τη μαρέγκα. Συνεχίζετε με την υπόλοιπη μαρέγκα. Τέλος προσθέστε το μείγμα την irish cream και διπλώνετε με την σπάτουλα. Συγχρόνως βουτάτε τα σαβαγιάρ στο μείγμα καφέ με ζεστό και  βάζετε λίγα λίγα μέσα στα ποτήρια για την πρώτη στρώση. Συμπληρώνετε με την κρέμα και σαβαγιάρ εναλλάξ. Πασπαλίζετε με τριμμένη σοκολάτα ή κακάο και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Comments