Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Γλυκό ψωμί με μπανάνα και σμέουρα

Φτιάξτε αφράτο γλυκό ψωμάκι με μπανάνα και raspberry!



Συστατικά

1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι παρθένο λάδι καρύδας
5-6 χουρμάδες χοντροκομμένους
3 μπανάνες ώριμες αποφλοιωμένες
2 αυγα
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη ψησίματος
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα ψησίματος
1/2 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
1 1/2 φλιτζάνια βρώμη χωρίς γλουτένη, εάν είναι απαραίτητο
1 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
1 1/2 φλυτζάνια φρέσκα ή κατεψυγμένα σμέουρα
1/3 φλυτζάνι μαύρη σοκολάτα

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Προσθέστε βρώμη σε μπλέντερ και επεξεργαστείτε για να φτιάξετε ένα λεπτό αλεύρι. Βάλτε το αλεύρι βρώμης και ξεβγάλτε τον αναμικτήρα.
Προσθέστε γάλα αμυγδάλου και τους χουρμάδες στο μπλέντερ.
Επεξεργαστείτε στο μπλέντερ τους χουρμάδες, το γάλα και το λάδι μέχρι να γίνει μια πολύ λεία πάστα. Αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, προσθέστε μπανάνες και πολτοποιήτε με ένα πιρούνι. Αφήστε κάποια υφή στις μπανάνες. Δεδομένου ότι αυτή η συνταγή είναι φρούτα γλυκιά, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιηθούν ώριμες και γλυκές μπανάνες.
Προσθέστε τα αυγά, τη σκόνη ψησίματος, τη μαγειρική σόδα και το θαλασσινό αλάτι, μαζί με την πάστα, στο κύπελλο με τις μπανάνες και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε.
Προσθέστε το αλεύρι από βρώμη και αμύγδαλο και ανακατέψτε μέχρι να μην υπάρχει πλέον ξηρό αλεύρι.
Προσθέστε τα σμέουρα και τα μαύρα τσιπ σοκολάτας και διπλώστε απαλά στο κτύπημα.
Τραβήξτε το τηγάνι (8 1 / 2x4 1 / 2x2 1/2) με το χαρτί ψησίματος και προσθέστε τη ζύμη στο ταψί. Ψεκάστε επιπλέον βρώμη και τσιπ σοκολάτας στην κορυφή, αν θέλετε.
Ψήστε για 50 λεπτά-1 ώρα. Αφήστε να κρυώσει πριν τον τεμαχισμό.
Αυτό το ψωμί είναι νόστιμο σερβίρεται ζεστό ή κρύο. Αποθηκεύστε σφιχτά σφιχτά στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα ή στον καταψύκτη έως και 2 μήνες.

Comments