Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Τάρτα με ροδάκινα


Μυρωδάτη τάρτα με ροδάκινα της εποχής για όλη την οικογένεια!

Υλικά για 4 άτομα

Για τη ζύμη

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. γ. ζάχαρη
0,5 κ. γ. αλάτι
60 ml σπορέλαιο
60 ml ελαιόλαδο
2 κ. σ. γάλα
βανίλια
Για τη γέμιση

150 γρ. ζάχαρη
2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
0,25 κ. γ. αλάτι
30 γρ. βούτυρο κρύο, σε κομματάκια
3 ροδάκινα, κομμένα σε χοντρές φέτες
Για το σερβίρισμα

παγωτό της αρεσκείας μας
Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, το γάλα και τη βανίλια.
Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με πιρούνι στην αρχή και μετά με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστεί τριφτή ζύμη.
Πιέζουμε τη ζύμη να εφαρμόσει στη βάση και στα τοιχώματα βουτυρωμένης ταρτιέρας. Την τρυπάμε με πιρούνι.
Τοποθετούμε τις φέτες ροδάκινο σε όλη την επιφάνεια της τάρτας.
Σε μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί τριφτή ζύμη
Πασπαλίζουμε τα ροδάκινα με το μείγμα τριφτής ζύμης.
Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 45-50 λεπτά.
Σερβίρουμε την τάρτα με παγωτό της αρεσκείας μας.

Comments