Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Τάρτα με ροδάκινα


Μυρωδάτη τάρτα με ροδάκινα της εποχής για όλη την οικογένεια!

Υλικά για 4 άτομα

Για τη ζύμη

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. γ. ζάχαρη
0,5 κ. γ. αλάτι
60 ml σπορέλαιο
60 ml ελαιόλαδο
2 κ. σ. γάλα
βανίλια
Για τη γέμιση

150 γρ. ζάχαρη
2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
0,25 κ. γ. αλάτι
30 γρ. βούτυρο κρύο, σε κομματάκια
3 ροδάκινα, κομμένα σε χοντρές φέτες
Για το σερβίρισμα

παγωτό της αρεσκείας μας
Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, το γάλα και τη βανίλια.
Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με πιρούνι στην αρχή και μετά με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστεί τριφτή ζύμη.
Πιέζουμε τη ζύμη να εφαρμόσει στη βάση και στα τοιχώματα βουτυρωμένης ταρτιέρας. Την τρυπάμε με πιρούνι.
Τοποθετούμε τις φέτες ροδάκινο σε όλη την επιφάνεια της τάρτας.
Σε μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί τριφτή ζύμη
Πασπαλίζουμε τα ροδάκινα με το μείγμα τριφτής ζύμης.
Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 45-50 λεπτά.
Σερβίρουμε την τάρτα με παγωτό της αρεσκείας μας.

Comments