Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Γεμιστά μανιτάρια με κουσκούς

Εύκολο και γρήγορο ορεκτικό με γεμάτη γεύση


4 μεγάλα πορτομπέλο καθαρισμένα και με κομμένο το κοτσάνι
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
100 γρ. κουσκούς
1 μεγάλο κρεμμύδι
5 λιαστές ντομάτες
1/2 ποτηράκι κρασί
λίγο φρέσκο κόλιαντρο
Εκτέλεση

Βάλτε το κουσκούς να μουλιάσει σε καυτό νερό για 5 λεπτά.
Αλείψτε τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε.
Βάλτε στο φούρνο και ψήστε να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν.
Περάστε ελαφρά το κρεμμύδι από ένα αντικολλητικό τηγάνι να ιδρώσουν και προσθέστε το κουσκούς, τις λιαστές ντομάτες και το κόλιαντρο.
Σβήστε με το κρασί και αφήστε να φύγει το αλκοόλ.
Γυρίστε για μερικά λεπτά και γεμίστε με αυτό τα μανιτάρια.

Comments