Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Γεμιστά μανιτάρια με κουσκούς

Εύκολο και γρήγορο ορεκτικό με γεμάτη γεύση


4 μεγάλα πορτομπέλο καθαρισμένα και με κομμένο το κοτσάνι
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
100 γρ. κουσκούς
1 μεγάλο κρεμμύδι
5 λιαστές ντομάτες
1/2 ποτηράκι κρασί
λίγο φρέσκο κόλιαντρο
Εκτέλεση

Βάλτε το κουσκούς να μουλιάσει σε καυτό νερό για 5 λεπτά.
Αλείψτε τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε.
Βάλτε στο φούρνο και ψήστε να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν.
Περάστε ελαφρά το κρεμμύδι από ένα αντικολλητικό τηγάνι να ιδρώσουν και προσθέστε το κουσκούς, τις λιαστές ντομάτες και το κόλιαντρο.
Σβήστε με το κρασί και αφήστε να φύγει το αλκοόλ.
Γυρίστε για μερικά λεπτά και γεμίστε με αυτό τα μανιτάρια.

Comments