Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Καλοκαιρινή τάρτα λαχανικών

Ο καιρός ζητά κάτι καλοκαιρινό! Δοκιμάστε αυτή την τάρτα με λαχανικά και θα σας ξετρελάνει!

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τη ζύμη
120 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
80 γραμμάρια βούτυρο κομμένο σε κύβους
3 κουταλιές κρύο νερό

Γα τη γέμιση
1 μελιτζάνα, κομμένη σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε χοντρές φέτες
1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
2 κολοκυθάκια, κομμένα σε χοντρές φέτες
3 ντομάτες, κομμένες στη μέση
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες
2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
2 κλαράκια δενδρολίβανο
Λίγο θρούμπι τριμμένο
130 γραμμάρια τυρί φέτα θρυμματισμένη
2 κουταλιές παρμεζάνα
Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

Για τη ζύμη
Αναμιγνύετε το αλεύρι, τη βρώμη και το βούτυρο ώστε το μείγμα να γίνει σαν χοντρά ψίχουλα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα και ρίχνετε λίγο – λίγο  το νερό ώσπου να γίνει συμπαγής ζύμη. Ζυμώνετε για λίγο και την αφήνετε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Αναμειγνύεται όλα τα λαχανικά σε ταψί. Προσθέτετε το σκόρδο, το βούτυρο, το δενδρολίβανο και το θρούμπι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Τα ψήνετε για 40 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς.

Για τη συναρμολόγηση ζύμης - γέμισης
Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο και στρώνετε σε φόρμα 23 εκ. Σκεπάζετε με λαδόκολλα, γεμίζετε με κεραμικά φασόλια και ψήνετε για 15 λεπτά. Αφαιρείτε την λαδόκολλα και τα φασόλια και ψήνετε άλλα 5 λεπτά.
Την γεμίζετε με τα λαχανικά, τοποθετείτε τη φέτα από πάνω, πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και ψήνετε για 10 λεπτά. Σερβίρουμε με λίγα φύλλα μαϊντανού.

Όταν στρώνετε τη ζύμη στη φόρμα την τρυπάτε με πιρούνι για να ψηθεί ομοιόμορφα χωρίς να φουσκώσει κατά τόπους.

Comments