Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Δροσερό παγωτό ροδάκινο


Δροσερό και εύκολο παγωτό για όλη την οικογένεια!

Υλικά

Για 4-6 άτομα

100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
300 γραμμάρια ροδάκινα
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Από 2 ροδάκινα τα κόβουμε σε κομματάκια για το παγωτό  
1 1/2 κούπα φρέσκο γάλα με λιπαρά
1 κούπα κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά

 

Εκτέλεση

Πλένουμε με άφθονο νερό και καθαρίζουμε τα ροδάκινα. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε φέτες και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το φρέσκο γάλα.
Πολτοποιούμε στη δυνατή ταχύτητα του μπλέντερ για 5-6 λεπτά. Στο μεταξύ, σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει.

Αδειάζουμε στο μπολ και τον πολτό από το μπλέντερ και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη για μία ώρα προκειμένου να κρυώσει καλά. Ρίχνουμε το κρύο μείγμα στη μηχανή παγωτού και παρασκευάζουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Μόλις ετοιμαστεί το παγωτό, το βάζουμε σε ένα μεταλλικό αεροστεγές μπολ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες μέχρι να το καταναλώσουμε.

Ένας άλλος τρόπος είναι να βάλουμε σε ένα μπολ βάλτε 2 χούφτες παγάκια στο κάτω μέρος, και να προσθέσετε κρύο νερό μέχρι να καλύψει τα παγάκια.

Τοποθετήστε ένα μικρότερο μπολ στο παγωμένο νερό. Προσθέτετε το μείγμα του παγωτού, ανακατεύοντας αργά με ένα σύρμα μέχρι να παγώσει αρκετά. Στη συνέχεια τοποθετείτε στην κατάψυξη για 2 με 3 ώρες και είναι έτοιμο.

 

Comments