Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Φρουτοσαλάτα με γιαούρτι


Δροσερό και εύκολο γλύκισμα για όσους προσέχουν τη διατροφή τους!

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα από λάιμ
4 πορτοκάλια καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
500 γραμμάρια φράουλες κομμένες στα 4
2 φλιτζάνια παγωμένα βατόμουρα
4 ακτινίδια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 ματσάκι φύλλα φρέσκου βασιλικού
4 κεσεδάκια γιαούρτι

 

Εκτέλεση

Βάζουμε τα κεσεδάκια με το γιαούρτι στη κατάψυξη για 35 περίπου λεπτά, να παγώσει καλά.

Σε μια κατσαρόλα ανακάτεψε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να πάρουν βράση.
Συνεχίστε το βράσιμο για 1 λεπτό να λιώσει τελείως η ζάχαρη και κατέβασε από τη φωτιά

Προσθέστε το βασιλικό και το ξύσμα λάιμ και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και πέρασε το σιρόπι σου από σουρωτήρι
Ανέμειξε όλα τα φρούτα μαζί σε ένα μπολ και ράντισε με το σιρόπι.
Αφήνετε τα φρούτα για 10 λεπτά στη κατάψυξη να παγώσουν και σε ένα μπολάκι αναμειγνύεται τα φρούτα με το γιαούρτι και σερβίρετε.

Comments