Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Μιλφέιγ μελιτζάνας με πουρέ μπακαλιάρου


Μια ενναλακτική πρόταση για το μεσημεριανό σας!


Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τις μελιτζάνες
2 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
πιπέρι

Για τον πουρέ ψαριού
700 γραμμάρια φιλέτο μπακαλιάρος
1 κουταλιά της σούπας τόνο κονσέρβα
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
Αλάτι
πιπέρι
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

Εκτέλεση

Για τις μελιτζάνες
Κόβετε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και αλατίστε τις για να βγάλουν όλα τους τα τα υγρά.  Στη συνέχεια τις ξεπλύνετε και αφήστε να στραγγίξουν. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε τις μελιτζάνες σε αρκετό λάδι μέχρι να ροδίσουν κι από τις δυο πλευρές. Στη συνέχεια αφαιρέστε τις μελιτζάνες απ' το τηγάνι και στραγγίξτε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τον πουρέ ψαριού
Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα μπακαλιάρου και ραντίστε με λίγο χυμό λεμονιού.
Ρίχνετε τα φιλέτα στο τηγάνι  και ζεσταίνετε μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Αφαιρέστε το ψάρι από την εστία και το ψιλοκόβετε.
Στη συνέχεια ρίχνετε σε ένα μούλτι τον μπακαλιάρο ψιλοκομμένο, τον τόνο, το τυρί κρέμα και πουρέ και ανακατεύετε καλά μέχρι να ένας απαλός πουρές.

Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Τώρα συγκεντρώνετε 4 μελιτζάνες τη φορά και τις γεμίζετε εναλλάξ με το μείγμα ψαριού και της μελιτζάνας. Συνεχίστε  μέχρι να τελειώσουν οι μελιτζάνες.
Σερβίρετε  με μαϊντανό και πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Comments