Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Καταϊφι τυλιχτό με σπανάκι, τυριά και ζαμπόν



Θέλετε κάτι ιδιαίτερο για τον μπουφέ σας... Σας προτείνουμε αυτή τη συνταγή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας!!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

4 κουταλιές βούτυρο συν επιπλέον για το ταψί
4 αυγά
Πιπέρι
450 γραμμάρια φέτα
450 γραμμάρια τριμμένο κασέρι
50 γραμμάρια ζαμπόν
1 κουτ. Μαϊντανό
χούφτα φύλλα σπανάκι
800 φύλλο για καταϊφι
4 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο
2/3 της κούπας γάλα
2/3 της κούπας κρέμα γάλακτος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ζεστἐνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι.
Στη συνέχεια χτυπήστε τα αυγά ελαφρά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.

Απλώστε σε ένα τραπέζι το φύλλο καταϊφι και διαιρέστε το σε 20 με 25 λωρίδες.

Καλύψτε τη ζύμη με μια υγρή πετσέτα για να μην στεγνώσει.
Πάρτε ένα τμήμα του kataifi και πατήστε απαλά ανάμεσα στις παλάμες σας.
Τοποθετήστε 1-2 φύλλα σπανάκι κοντά στο τέλος του μήκους της ζαχαροπλαστικής kataifi και ένα μείγμα τυριού τυριού.
Τραβήξτε και τοποθετήστε το στο ταψί.
Συνεχίστε μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το μείγμα καταϊφιού και τυριού.
Ζεσταίνετε 4 κουταλιές βούτυρο και καλαμποκέλαιο και ψιλοβρέξτε πάνω από τα ρολά καταϊφιού στο ταψί.

Μια ώρα πριν το ψήνετε, χτυπάτε τα αυγά, το γάλα και την κρέμα και ρίχνετε τα ρολά.
Αφήστε να παραμείνει για μία ώρα για να απορροφήσουν τα ρολά το υγρό.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175C ή λίγο κάτω από 350F
Ψήνουμε 35 έως 40 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό καφέ χρώμα. 

Comments