Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Καταϊφι τυλιχτό με σπανάκι, τυριά και ζαμπόν



Θέλετε κάτι ιδιαίτερο για τον μπουφέ σας... Σας προτείνουμε αυτή τη συνταγή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας!!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

4 κουταλιές βούτυρο συν επιπλέον για το ταψί
4 αυγά
Πιπέρι
450 γραμμάρια φέτα
450 γραμμάρια τριμμένο κασέρι
50 γραμμάρια ζαμπόν
1 κουτ. Μαϊντανό
χούφτα φύλλα σπανάκι
800 φύλλο για καταϊφι
4 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο
2/3 της κούπας γάλα
2/3 της κούπας κρέμα γάλακτος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ζεστἐνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι.
Στη συνέχεια χτυπήστε τα αυγά ελαφρά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.

Απλώστε σε ένα τραπέζι το φύλλο καταϊφι και διαιρέστε το σε 20 με 25 λωρίδες.

Καλύψτε τη ζύμη με μια υγρή πετσέτα για να μην στεγνώσει.
Πάρτε ένα τμήμα του kataifi και πατήστε απαλά ανάμεσα στις παλάμες σας.
Τοποθετήστε 1-2 φύλλα σπανάκι κοντά στο τέλος του μήκους της ζαχαροπλαστικής kataifi και ένα μείγμα τυριού τυριού.
Τραβήξτε και τοποθετήστε το στο ταψί.
Συνεχίστε μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το μείγμα καταϊφιού και τυριού.
Ζεσταίνετε 4 κουταλιές βούτυρο και καλαμποκέλαιο και ψιλοβρέξτε πάνω από τα ρολά καταϊφιού στο ταψί.

Μια ώρα πριν το ψήνετε, χτυπάτε τα αυγά, το γάλα και την κρέμα και ρίχνετε τα ρολά.
Αφήστε να παραμείνει για μία ώρα για να απορροφήσουν τα ρολά το υγρό.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175C ή λίγο κάτω από 350F
Ψήνουμε 35 έως 40 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό καφέ χρώμα. 

Comments